Ajuda: Una mare lleidatana necessita diners per ingressar la seva filla amb TCA

La lleidatana Susana Gabaldón va obrir divendres passat una campanya de ‘crowdfunding’ per recaptar fons i poder ingressar la seva filla amb urgència afectada per Trastorn de la Conducta Alimentària (TCA). «Tinc una filla amb 18 anys diagnosticada d’un trastorn d’alimentació obsessiu (TCA) i actualment es troba en una situació de gravetat tal com ens indica la seva psicòloga», explica Susana.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«Som una família humil, amb un fill diagnosticat d’autisme lleu (TEA) que també necessita tenir cura, el meu marit que per diferents circumstàncies (incloses salut física i mental) està en situació d’aturat de llarga durada i jo que soc infermera, l’única persona que sustenta la família, que treballa nit i dia per tirar endavant la família, però que així i tot, no podem afrontar les despeses que comporten ingressar la nostra filla a una clínica a Barcelona especialitzada en TCA. És l’únic recurs que pot salvar la nostra filla, ja que si continua amb la desorganització mental que pateix i sense ingerir aliments o vomitant-los, el seu cos no resistirà i em veuré obligada a enterrar la meva filla, una nena amb 18 anys, amb tota una vida i il·lusions al davant», detalla.

 

«Com a persona, per mi és molt difícil fer aquest pas, ja que no m’agrada explicar la meva vida privada i sempre he intentat preservar la nostra intimitat i com a infermera, és encara més difícil gestionar el fet de poder ajudar en el meu dia a dia persones malaltes tant físicament com mentalment i les seves famílies i no obstant no puc ajudar-la a la meva pròpia sang.
Us demano de tot cor ajuda al més aviat possible perquè l’ingrés ha de ser el més ràpid possible. Des de la clínica em diuen que des de l’experiència que tenen, l’estada pot ser d’una mitjana de 3 mesos, però que dependrà de l’evolució», afegeix la mare a la plataforma.

«És possible que els diners que intento recaptar es quedin una mica justos, però jo no vull diners per a mi, vull seguir sent una família humil, vivint de la nostra feina però amb la meva filla viva. Si d’aquest fons sobres el més mínim cèntim, serà destinat a alguna associació que estigui relacionada amb TCA de les quals no en puc nomenar cap, ja que actualment això ho desconec», assegura la mare.

 

205 persones ja han ficat el seu granet de sorra

Susana Gabaldon vol agrair l’ajut de les 205 persones que ja han col·laborat amb la campanya de micromecenatge que ha iniciat per poder ingressar la seva filla afectada per TCA. Així, la campanya ja ha recaptat 8.000 dels 15.000 € plantejats. «Els primers donatius van entrar a bon ritme, però em fa por que a mesura que passem els dies es ralentitzen les col·laboracions i no arribem a la quantitat necessària», diu Susana.