Sense Categoria

Una mare es retroba amb la seva filla a Aragó després de 21 anys creient-la morta

Avatar
  • setembre 8, 2018
  • 4 min read

Es van prendre mostres d'ADN de la jove per comprovar el seu parentiu amb Belén Tàpia. | Cedida
 
 

Fa 21 anys que el pare de Dunia Chahidi Alaoui Tapia la va segrestar i va informar la mare que la nena havia mort. Ara, mare i filla, que viu a Barcelona, es van poder retrobar. El pare, Abdelhilah Chahidi, va retenir la seva filla de dos anys el passat 20 d'abril de l'any 1977 quan havia d'entregar la nena a la mare, Belén Tapia, però mai es va presentar a la cita. Després l'home li va demanar diners a canvi de la seva filla i, a més, més tard li va comunicar que Dunia estava morta.

 

No obstant això, la nena va créixer i, després de dues dècades, va passar uns mesos buscant intensament la seva mare a través d'Internet i les xarxes socials, fins que finalment va localitzar la seva progenitora. Tot i que en un primer moment hi va haver molta emoció pel seu retrobament, van sorgir una sèrie d'inconvenients que han de resoldre les autoritats.

 

El pare va segrestar Dinia Chahidi Alaoui Tapia

Abdelhilah Chahidi, d'origen marroquí, i Belén Tapia van ser parella durant un temps, però després van decidir separar-se i ella el va denunciar per maltractament. Tot i això, la dona permetia que l'home veiés la seva filla, amb permís per emportar-se-la i que passessin temps junts.

 

En una d'aquestes ocasions, l'home no es va presentar en el punt de reunió per retornar la filla a la seva mare i, des de llavors, va començar tot el sofriment per la dona qui va aparèixer innumerables cops als mitjans de comunicació per protestar i demanar ajuda per recuperar la seva filla.

 

Belén Tapia sempre va dir que era un segrest perquè, quan va passar un temps, la seva exparella va demanar-li diners pel rescat. Tot i que ho va denunciar, també va entregar-li part dels diners intentant així recuperar la seva filla, però mai va tornar. Finalment, li van comunicar que la petita Dunia havia mort al Marroc.

 

Mare i filla, 21 anys sense veure's

Actualment la filla de Tapia té 24 anys i va ser ella mateixa la que va decidir buscar la seva mare. Ho va fer intensament a través de les xarxes socials i Internet fins que va poder trobar-la. Llavors van parlar sobre el tema i van quedar en veure's a Saragossa.

 

La mare viu a Màlaga i la filla a Barcelona, on està com immigrant irregular, ambdues es van traslladar a la capital aragonesa. Tot i estar feliç, Tapia va prendre precaucions i va avisar la Policia.

 

Les dones van trobar-se en una cafeteria el passat 23 d'agost, on la mare va comprovar que el relat de la jove coincidia amb el seu i, a més, portava una polsera amb la data de naixement, 30 d'agost de 1994, i les lletres 'ABD' que són les inicials dels membres de la seva família.

 

Les autoritats estudien el cas

Durant tota la reunió van ser vigilades per dos homes del Grup d'Atracaments i Desapareguts de la Prefectura Superior de Policia. Després, els agents van demanar que Dunia s'identifiqués i van comprovar que el passaport belga que tenia era fals. Llavors van procedir a detenir-la per usurpació d'estat civil i li van prendre mostres biològiques per poder comprovar que realment sigui la filla de Belén Tapia.

 

La jutgessa encarregada del cas va demanar que es tractés «amb caràcter d'urgència», ja que els resultats de les proves poden tardar a obtenir-se fins a un mes. Finalment, la jove declarar i va ser deixada en llibertat amb càrrecs mentre es resol aquest cas.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *