Marc Sans s’adjudica la primera jornada del MX Ponts

Marc Sans s’adjudica la primera jornada del MX Ponts| Redacció – Fotografia: Moto Club Segre

 

El corredor vallenc Marc Sans va ser el vencedor absolut de la categoria MX 125 2T en la jornada de dissabte del motocròs de Ponts, del campionat de Catalunya d’aquesta especialitat. Juntament en aquesta classe, en van compatir d’altres i en les que els vencedors van ser Silver Gómez, en MX85 cadet; Marc Tarragona, en MX85 juvenil; Eric Tomás, en MX65 i Ferran Ferré, en MX50.

Marc Sans, que era quart classificat a la provisional degut a que va patir un accident a una cursa del campionat d’Espanya, ha recuperat uns punts que el situen al capdavant de la classificació del campionat, amb vuit punts d’avantatge sobre el segon, Simeó Ubach, que a Ponts va assolir la tercera posició, darrere Marc Hernández, que va ser segon. Al pilot vallenc se li va notar molta superioritat a la resta de participants, ja que en cada mànega es va escapar, realitzant la cursa en solitari.  
 
En MX85, van córrer junts els cadet i els juvenil. En Cadet, victòria de Silver Gomez per davant d’Albert Girona i de Joel Miravall, que van repetir resultat a les dues mànegues. Girona va realitzar millor les sortides, però en cada cursa es veia superat per un Gómez molt inspirat i es tenia que conformar amb la segona plaça. La regularitat de Miravall també el va portar a pujar al podi. En Juvenil, triomf del pilot local Marc Tarragona, que veia recompensats els seus esforços finalitzant primer en les dues curses. Gervasio Cañas, un dels pilots punters no va poder fer res per superar a Tarragona, finalitzant segon, per davant del valencià Aitor Ferrandis.
 
Eric Tomás va ser el doble vencedor de la categoria MX 65, mentre que segona posició a les curses la van alternar Guillem Farrés, a la primera i Marc Pàmias, a la segona, però un millor resultat de Farrés, a la segona cursa, va fer relegar a Pàmias al tercer esglaó del podi. La quarta posició va correspondre a Pol Oliveras i la cinquena al pilot de Ses Illes, Roberto Giglioli. Albert Fontova, que va liderar les primeres voltes de la mànega, va patir una caiguda obligant-lo a retirar-se, a la segona mànega, la moto no anava gaire be i només va poder finalitzar cinquè.
 
Per últim, van sortir els més petits a pista, els d’Iniciació MX50, en què la victòria va ser per un esforçat Ferran Ferré, que es va adjudicar les dues curses. Marc Pablo i Pau Magria va alternar a la segona posició de les curses, però va ser marc Pablo que pujaria al segon esglaó del podi i Magria al tercer. Victor Puig i Alexei Saiz es classificaven cinquè i sisè. 
 
 
Aquest diumenge, segona jornada del Motocròs de Ponts amb les categories dels pilots grans MX Elit, MX 1, MX 3, MX Sots 18 4T, MX 2, MX 4, MX 5.