Ja és oficial: Marc Márquez s’acomiada d’Honda

El pilot cerverí de Moto GP, Marc Márquez, ha anunciat a través de les xarxes socials que no correrà per l’equip Honda la temporada que ve. Aquesta decisió arriba després de mesos de discrepàncies entre les dues parts. Finalment, han arribat a un acord per rescindir el contracte a finals de temporada, un any abans del previst. El pilot correrà la temporada vinent amb l’escuderia Gresini Racing. Márquez haurà estat a Honda durant onze anys lluint el dorsal 93, esdevenint campió del món en sis ocasions, a més de 101 podis i 59 victòries.
 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Márquez va assolir la seva primera victòria a la categoria reina de MotoGP amb una ‘Honda RC213V’ al Gran Premi de Les Amèriques de Texas el 2013, convertint-se en el guanyador més jove de la categoria i guanyant el campionat mundial en el seu any de debut. El pilot va seguir guanyant títols durant el 2014, 2016, 2017, 2018 i 2019, tots ells amb l’equip Repsol Honda.

La relació de Márquez i Honda es va anar deteriorant després del títol del 2019, degut a les seves caigudes i lesions, així com als problemes de l’escuderia per mantenir una moto competitiva. Tot i això, tant Márquez com Honda continuen compromesos amb les proves restants de la temporada 2023. El pilot veu factible seguir lluitant per guanyar si tot funciona a nivell físic. Cal recordar que la caiguda a Jerez durant el 2020 li va provocar una fractura d’húmer que va necessitar tres operacions per tornar a la normalitat.

L’equip HRC ha volgut agrair el compromís del pilot amb aquest comunicat: «Honda Racing Corporation i Marc Márquez han triat mútuament rescindir prematurament el seu contracte de quatre anys al final de la temporada 2023 del Campionat del Món. Ambdues parts van acordar que el millor per a ells era buscar altres vies en el futur per aconseguir millor les seves respectives metes i objectius».

Àlex Màrquez, també ha comentat la marxa del pilot amb aquest comunicat emotiu: «Tots tenim el cor partit, em jugo una mà que ell també, bé, ell és el primer que està destrossat, molt afectat, a ningú li agrada prendre una decisió així. Però aquestes coses passen en la vida. Hi ha moments que els nostres camins es creuen i Marc Márquez ha decidit que Honda no pot oferir-li, l’any que ve, una moto competitiva, ja no guanyadora, una moto que el posi a prova i ha decidit canviar d’equip i de marca per saber, per comprovar, per experimentar, per esbrinar, amb una moto de veritat, amb una autèntica moto de carreres, si encara pot lluitar, de nou, pel títol mundial de MotoGP».