Marc Màrquez cau a Silverstone i s’acomiada de les seves opcions de títol

Marc Màrquez cau a Silverstone i s’acomiada de les seves opcions de títol| EP – Fotografia: @marcmarquez93

 

El pilot de Cervera Marc Màrquez ha caigut aquest diumenge en el Gran Premi de la Gran Bretanya i s’acomiada així de les seves opcions de títol de MotoGP. L’italià Valentino Rossi ha aconseguit la victòria a Silverstone i recupera el liderat del Mundial.

La cita a Silverstone, com no podia ser d’altra manera, va estar condicionada per la pluja. Després d’una carrera de Moto2 declarada en mullat però correguda en sec, l’organització va decidir declarar en sec la de MotoGP, tot i les gotes que ja queien llavors i el negre del cel anglès. A la mateixa volta d’escalfament la pluja va començar a caure en tromba.
 
Sobre pluja, el de Yamaha es va lluir i va deixar a tots enrere excepte al de Cervera mentre que Lorenzo, a 13 voltes del final, queia a la cinquena posició. Es començava a confirmar el pas endavant de Rossi al Mundial, un campionat del que quedaria pràcticament fora de baralla el doble defensor del títol. Márquez, a vuit voltes del final, va patir la seva quarta caiguda en carrera aquesta temporada.
 
La bogeria que va oferir la dotzena cita del Mundial va acabar somrient a un Rossi que, després de cedir el liderat en favor del seu company fa dues setmanes a Brno, torna a dalt amb el quart Gran Premi conquerit en 2015. Ara, l’italià trenca l’empat que existia amb Lorenzo per posar 12 punts de diferència, 236 per 224, A més, ‘Il Dottore’ es treu de la baralla al doble defensor del títol.
 
Finalment, a Rossi l’han acompanyat al pòdium Danilo Petrucci i Andrea Dovizioso. Jorge Lorenzo s’ha hagut de conformar amb la quarta posició.