Consulta quin és el ‘mapa de la vergonya’ segons el PSOE

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, i la ministra d’Igualtat, Ana Redondo, han presidit aquest dilluns un acte del PSOE on han fet públic el ‘Mapa de la vergonya’ que identifica 131 administracions de tot l’Estat on el PP i Vox han acordat mesures que els socialistes consideren contràries a la igualtat de gènere, o han desballestat iniciatives que s’havien implementat anteriorment en aquest camp. El mapa no inclou cap municipi català ni basc –perquè el PP i Vox no controlen cap alcaldia conjuntament en cap dels dos territoris- i concentra sobretot exemples Madrid, les dues castelles, el País Valencià, Múrcia i les Illes Balears.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El mapa recull les administracions en què PP i Vox han derogat els plans d’igualtat, han retallat els pressupostos per a aquestes polítiques, han retirat punts violeta de les festes municipals o han rebutjat fer declaracions contra la violència de gènere, entre altres, i està obert a les aportacions de la ciutadania a través d’internet.

La ministra d’Igualtat, Ana Redondo, ha advertit que el PSOE no permetrà retrocessos en els drets de les dones i serà un «dic de contenció» per garantir les polítiques en favor de la igualtat.

La vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, ha afirmat que el mapa demostra la «ceguesa» de la dreta espanyola. «El feminisme exigeix reivindicació i denuncia», ha afirmat Montero, que ha reclamat a Feijóo que trenqui els acords amb Vox i estableixi un cordó sanitari, com fa la dreta francesa.