Sense Categoria

Manso tornarà dilluns a fer classe a la UdL perquè és un dret dels alumnes

LleidaDiari
  • maig 20, 2016
  • 2 min read
Manso tornarà dilluns a fer classe a la UdL perquè és un dret dels alumnes

Manso tornarà dilluns a fer classe a la UdL perquè és un “dret dels alumnes”| Text i fotos: EP

 

La subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha assegurat, escortada per la Policia, que dilluns tornarà a fer classes a la Facultat de Comunicació i Periodisme Audiovisual. Al mateix edifici on un grup d'estudiants està tancat des de dimarts en protesta per la presència policial a les seves aules des que fa un mes, quan la professora va rebre insults per la gestió del Govern en la crisi dels refugiats.

 

“Jo tinc previst tornar a fer classe el dilluns amb tota naturalitat perquè crec que és un dret dels alumnes; jo no seré qui impedeixi que ells tinguin aquest dret”, ha afirmat durant la jornada 'Europa, punt de mira gihadista', organitzada per la Comissaria Nacional de Lleida.
 
Els estudiants, una trentena, es van tancar dimarts al despatx del rector, Roberto Fernández, després que els Mossos d'Esquadra detinguessin a una companya, que va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar a la comissaria.
 
A última hora de dimecres, la Universitat de Lleida va emetre un comunicat anunciant que es comprometia a no actuar en termes acadèmics contra cap estudiant que hagi participat en aquests fets i a no presentar cap denúncia, alhora que exigia l'abandó de l'ocupació del Rectorat i que no s'impedeixi el lliure exercici de l'activitat docent de cap dels seus professors o professores.
 
Onze professors han signat un manifest en el qual expressen la seva preocupació per la continuada presència de forces policials a la UdL que va acabar amb la detenció d'una estudiant dins del campus, fet que afirmen lamentar i que no s'havia produït mai des de la constitució de la UdL. I afirmen en el manifest: “Si es vol trencar l'espiral de la tensió acumulada, l'única via és el diàleg”.

 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *