Comarques

Malgrat la sequera, es preveu una collita d’oli d’oliva del 70%

Tània Sentís
  • octubre 20, 2022
  • 2 min read
Malgrat la sequera, es preveu una collita d’oli d’oliva del 70%

La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa (Garrigues) preveu una collita d’oli d’oliva del 70% de la mitjana anual. És una xifra positiva donat el context actual de sequera i que segons la directora general de l’entitat, Àngels Araque, difícilment s’hi hauria arribat si no fos perquè moltes de les finques compten amb reg de suport.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Es preveuen fer entre 400.000 i 500.000 quilos d’oli que ja s’han començat a envasar i comercialitzar a través de la collita primerenca ‘Tast of earth‘, un oli d’oliva verge extra ‘Premium’ que s’ha presentat aquest dijous a Lleida. 
 
Aquest any estan patint les conseqüències d’una campanya difícil per la sequera, però s’hi afegeix l’encariment dels costos de producció. Tot i això, Àngels Araque destaca que intentaran no traspassar tota aquesta pujada de preus al cost final del producte, ja que si no s’acabaria convertint en un «luxe que no es podria consumir».

Actualment, la Cooperativa està immersa en el projecte de construcció d’una nova planta envasadora pressupostada amb uns 300.000 euros. L’objectiu és començar els treballs i acabar-los durant l’any que ve per donar resposta a les exigències de mercat internacional que es basen molt en la certificació de qualitat en l’envasat de l’oli d’oliva verge extra. Aquest estiu, l’oli de Juncosa ha arribat a França i Austràlia i ben aviat la primera comanda ho farà a Taiwan. 

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *