Societat

El 87% de les llars catalanes disposen de connexió de banda ampla

Marta Romera
  • octubre 8, 2022
  • 3 min read
El 87% de les llars catalanes disposen de connexió de banda ampla

El 86,9% de les llars catalanes disposaven el 2021 de connexió de banda ampla, és a dir, quatre punts per sobre la mitjana de l’Estat i deu punts per sobre la mitjana de la UE si es compara mitjançant els indicadors del Digital Economy and Society (DESI). Segons l’informe ‘La Societat Digital a Espanya’, en el qual Telefonica recull els indicadors socials més rellevants de l’any passat per mesurar el camí cap a la digitalització, el 96,9% de les llars catalanes compten amb accés a Internet, un punt per sobre la mitjana espanyola.

 

D’altra banda, l’informe recull que el 96,8% de la població catalana va utilitzar Internet en algun moment durant l’any passat i un 95,5% en els darrers tres mesos des de l’elaboració de l’enquesta.

Respecte als usos que la població de Catalunya fa d’Internet, els més habituals tenen a veure amb les comunicacions. Al 2021, el 92,3% de la població catalana va usar la missatgeria en els últims tres mesos, un 84,8% va utilitzar el correu electrònic i un 79% va fer vídeotrucades a través d’Internet. D’altra banda, els usos que més han crescut en l’últim any es troben la concertació de cites amb el metge a través de la web o app, fins al 51,7% (14,5 punts més) i vendre béns o serveis per Internet (19%).

 

Segons l’informe, que recull les dades de tota la xarxa i no només de Telefonica, el 99,2% dels joves catalans d’entre 10 i 15 anys van usar Internet en els darrers tres mesos, xifra que suposa un increment de 3,6 punts en comparació a l’any anterior i va situar Catalunya 1,7 punts per sobre la mitjana espanyola. Els menors que van utilitzar ordinadors i tauletes es va disparar encara més, fins al 98,7% després d’augmentar 4,6 punts.

Pel que fa a les classes en línies, el 59,7% dels alumnes d’entre 6 i 15 anys van assistir a classe o van fer activitats escolar a través d’Internet en els darrers tres mesos des de l’elaboració de l’estudi, és a dir, set punts més que la mitjana espanyola; mentre que el 13,4% de la població va fer teletreball durant el 2021, un percentatge que creix fins al 23,4% entre les persones ocupades.

 

En l’àmbit del consum, l’informe conclou que el 75,2% dels catalans ha comprat alguna vegada per Internet, 3,8 punts per sobre de la mitjana del país. En els darrers tres mesos anteriors a la redacció de l’informe, el percentatge de compradors per Internet és del 59,7% de la població. D’ells, un 64,3% van comprar roba, sabates i accessoris, un augment de 7,4 punts respecte a l’any anterior. A una certa distància, un 40,1% dels catalans van encarregar menjar a domicili per Internet (+7,1 punts).

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *