Maials celebra la seva Festa Major Sostenible

El municipi de Maials celebrarà fins al proper 16 d'agost la dotzena edició de la Festa Major Sostenible. L’ajuntament, en col·laboració amb l’empresa Ecoestudi, pretén seguir sensibilitzant la població en temes mediambientals entre els municipis del Segrià Sud.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Maials és un dels primers municipis de la província de Lleida que de la mà d’Ecostudi va començar a plantejar una festa major globalment sostenible. L’any 2019, última edició de la Festa, es van aconseguir reciclar més de 1.500 quilos de deixalles al llarg dels quatre dies de festa. Amb aquesta iniciativa es pretén reduir el consum de recursos i energia, així com fomentar el reciclatge, la conscienciació ciutadana i l’educació ambiental.

 

 

 

Els objectius de l’esdeveniment són: minimitzar la generació de residus; reutilitzar i reciclar els residus generats; estalviar energia; sensibilitzar i educar ambientalment la població; dinamitzar l’ús de noves tecnologies entre els pobletans; modernització de la participació ciutadana; millorar la comunicació; i apropar l’ajuntament a la gent jove.

 

En matèria de medi ambient ja és el dotzè any que es pretén estendre aquesta mesura a la totalitat dels actes lúdics i culturals desenvolupats al municipi al llarg de l’any. Aquest any però amb l’afegit dels grans resultats de recollida selectiva del sistema 'porta a porta'. En aquest sentit i a diferència d’altres anys, les penyes disposaran de bosses per recollir les diferents fraccions que al finalitzar la jornada deixaran davant del seu punt i la brigada ho recollirà, emulant així el sistema de responsabilitat del 'porta a porta'

 

La iniciativa de la Festa Major Sostenible va més enllà dels clàssics gots reutilitzables que ja s’utilitzen en les festes de molts municipis, ja que també es pretén potenciar el reciclatge dels residus que es generin al llarg dels quatre dies. D’aquesta manera, les actuacions es realitzaran en dos dels actes més importants de la Festa Major i que generen una major quantitat de residus com són la Paella Popular i el servei de bar a la zona de les penyes.

 

Aquí podeu consultar el programa de la Festa Major de Maials.

Imatge dels gots que s'utilitzen durant la Festa Major Sostenible de Maials.

Imatge dels gots que s'utilitzen durant la Festa Major Sostenible de Maials. | LleidaDiari.cat