Mahou San Miguel augmenta un 25% la inversió al centre de producció de Lleida el 2016

Imatge d'una caixa de cerveses | LleidaDiari.cat

 

Mahou San Miguel, líder del sector cerveser a Espanya, ha reafirmat una vegada més el seu compromís amb Lleida amb la inversió de 3 milions d’euros al seu centre de producció durant el 2016, el 25% més que l’any anterior. Durant l’última dècada ha destinat, en total, 34 milions d’euros a aquesta planta, que el 2017 celebra el 60è aniversari. L’esforç inversor realitzat l’any passat es va centrar fonamentalment a desenvolupar 27 projectes orientats a la millora i l’optimització de les instal·lacions. Els més destacats són la renovació tecnològica de l’etiquetadora d’ampolles i de la tancadora de llaunes, i l’adequació del centre a la producció de cervesa 0,0 i SIN, a fi de donar resposta a la demanda nacional i internacional d’aquestes varietats.

 

Les inversions que ha realitzat Mahou San Miguel a les seves instal·lacions de Lleida també han permès millorar de manera molt significativa els indicadors mediambientals. Tant és així que, des de l’any 2000, ha aconseguit reduir el consum d’aigua un 44% i el d’energia un 36%, i ha disminuït les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera un 57%. El 2016, els esforços en aquest àmbit es van centrar, de manera molt especial, en l’aplicació de la innovació en el desenvolupament de productes i de l’embalatge per fer-los més sostenibles i reduir-ne l’impacte mediambiental.

 

La planta, que va entrar en funcionament l’any 1957, té una superfície de 165.000 metres quadrats, una capacitat de producció de 2 milions d’hectolitres per l’any i quatre línies diferents d’envasament multiformats. Té les certificacions més prestigioses de qualitat (ISO 9001), gestió de la salut, seguretat en el treball (OHSAS 18001) i seguretat alimentària (ISO 22000), i està sotmesa a l’evolució, control i seguiment de l’activitat segons la norma UNE-150008.2008. A més, també té les certificacions ambientals més importants, com són l’EMAS i ISO 14000.

Imatge de la planta de Lleida | LleidaDiari.cat