Sense Categoria

Important comunicat del ‘Govern’ de la Generalitat des de Bèlgica

Avatar
  • novembre 1, 2017
  • 4 min read
Important comunicat del ‘Govern’ de la Generalitat des de Bèlgica

Carles Puigdemont a la roda de premsa de Brussel·les | Cedida
 

«El Govern legítim de la Generalitat de Catalunya». Aquestes són les paraules que inicien el comunicat que s'ha enviat des de Brussel·les, lloc on recentment han viatjat el president Carles Puigdemont i cinc dels seus consellers. En aquest, denuncien les penes desproporcionades del que han qualificat de «judici polític» al qual s'han d'enfrontar: «Aquestes citacions s'emmarquen en un sumari sense fonament jurídic que només busca castigar idees. Estem davant d'un judici polític. La desproporció de les penes demanades pel fiscal, equivalents a delictes com l'assassinat o el terrorisme, demostren que estem davant d'un judici polític efectuat al dictat del govern de l'Estat Espanyol».

El text fa al·lusió a les últimes paraules del president Puigdemont que defensaven la decisió d'enviar només a una part dels consellers cap a l'audiència Nacional mentre la resta es manté en Brussel·les a fi de denunciar que s'està duent a terme un judici polític. Tanmateix, cal recordar que el mateix president va assegurar que la seva intenció no és demanar asil, sinó que pretenen esperar a obtenir garanties per part de l'Estat espanyol. Així al text es pot llegir el següent: «En cap cas els consellers i el President que es queden a Brussel·les contemplen eludir la justícia sinó que justament la reclamen, i respondran a unes citacions, que han arribat d'un dia per l'altre, d'acord amb els mecanismes que ja estan previstos a la Unió Europea en aquestes circumstàncies. El compromís d'aquest govern en la defensa dels drets i les llibertats del poble català és total. Entomem les penes de presó que ens esperen com una denúncia de la situació que viu la democràcia a l'Estat Espanyol i com un crit a favor de la llibertat del nostre poble».

 

Al comunicat, tanmateix també es pot llegir: «Puigdemont va explicar que uns consellers anirien a l'Audiència Nacional a declarar com a denúncia de la manca de garanties del sistema judicial espanyol i de la seva voluntat de perseguir idees polítiques. Al mateix temps, un altre grup de consellers es quedaran a Brussel·les per tal de denunciar davant de la comunitat internacional aquest judici polític i emplaçar molt en especial, a Europa a afrontar una solució dialogada al conflicte».

«El Govern legítim de la Generalitat de Catalunya afronta les citacions judicials de l'Audiència Nacional en els termes que ahir va anunciar el President Puigdemont.

Davant les citacions decretades per la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela contra el Govern de la Generalitat, volem recordar:

a) Que aquestes citacions s'emmarquen en un sumari sense fonament jurídic que només busca castigar idees. Estem davant d'un judici polític.

b) La desproporció de les penes demanades pel fiscal, reprovat pel Congrés espanyol, equivalents a delictes com l'assassinat o el terrorisme, demostren que estem davant d'un judici polític efectuat al dictat del govern de l'Estat Espanyol.

c) El President de la Generalitat de Catalunya ahir ja va explicar quina seria la fórmula amb què els consellers del seu Govern afrontarien aquesta declaració.

–Puigdemont va explicar que uns consellers anirien a l'Audiència Nacional a declarar com a denúncia de la manca de garanties del sistema judicial espanyol i de la seva voluntat de perseguir idees polítiques. 
–Al mateix temps, un altre grup de consellers es quedaran a Brussel·les per tal de denunciar davant de la comunitat internacional aquest judici polític i emplaçar molt especialment, a Europa a afrontar una solució dialogada al conflicte.
–En cap cas els consellers i el President que es queden a Brussel·les contemplen eludir la justícia sinó que justament la reclamen, i respondran a unes citacions, que han arribat d'un dia per l'altre, d'acord amb els mecanismes que ja estan previstos a la Unió Europea en aquestes circumstàncies.

d) El compromís d'aquest Govern en la defensa dels drets i les llibertats del poble català és total. Entomem les penes de presó que ens esperen com una denúncia de la situació que viu la democràcia a l'Estat Espanyol i com un crit a favor de la llibertat del nostre poble».

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *