Edició 2021

L’ocupació del Parc Científic de Lleida s’acosta al 90% amb la incorporació de quatre noves empreses

  • juliol 22, 2017
  • 3 min read
L’ocupació del Parc Científic de Lleida s’acosta al 90% amb la incorporació de quatre noves empreses
L’ocupació del Parc Científic de Lleida s’acosta al 90% amb la incorporació de quatre noves empreses

Els participants a la reunió del Consell d'Administració del Parc Científic de Lleida | LleidaDiari.cat

 

L'ocupació dels espais d'oficines del Parc Científic de Lleida és gairebé del 90% (88,23%) després de la incorporació de quatre noves empreses des del 5 d'abril fins el dia d'avui, segons s'ha fet públic aquest divendres en el decurs del Consell d'Administració de l'ens. Davant d'això, el Consell ha acordat començar a estudiar diferents alternatives per quan s'arribi a la plena ocupació, ja que actualment el Parc gestiona la incorporació d'altres empreses, segons ha explicat el president i rector de la UdL, Roberto Fernández. Una altra dada que s'ha donat a conèixer és que en el darrer quadrimestre el Magical Media, que allotja el Centre de Produccions Experimental de Cinematografia i Arts Visuals, ha acollit 12 produccions. Les companyies instal·lades al Parc durant aquest període són Ilerna on line, SL, BFM Outsourcing 2008, SL, Icompetia Social Lab i AM Domotics. L'alcalde de Lleida i vicepresident del Parc Científic, Àngel Ros, ha explicat el desenvolupament de les activitats que s'han dut a terme en el Magical Media, que allotja el Centre de Produccions Experimental de Cinematografia i Arts Visuals, el qual en el darrer quadrimestre ha acollit 12 produccions: Un curtmetratge, una producció de cinema de divulgació, 5 videoclips, 3 pel·lícules i 2 programes de TV i TV movies, una titulada 'Amics per Sempre', que emetrà TV3 en l'aniversari dels Jocs de Barcelona, i l'altra sobre la vida privada de Joan de Sagarra, dirigida per Sílvia Munt, els interiors i la postproducció de la qual s'ha fet al Magical. Per tot això, el paer en cap ha manifestat que el Centre de Produccions Experimentals de Cinematografia i Arts Visuals «ja va a la velocitat de creuer adequada».

  

 

A la reunió del Consell d'Administració també s'ha informat que l'spin off Dietary Molecular Diagnostic (Biomeb de nom comercial) ha aconseguit un ajut de 50.000 euros de la Unió Europea, en el marc de la convocatòria Instrument Pime del programa Horitzó 2020, per fabricar i comercialitzar Fibracep. Aquesta nova formulació bioactiva, que s'obté a base de fibres derivades de subproductes de la ceba, redueix el colesterol total i incrementa el nivell de colesterol HDL (colesterol bo). La fibra alimentària es va desenvolupar a partir de la investigació de José Serrano, del Grup d'Investigació Biomèdica Nutren-Nutrigenomics de la Universitat de Lleida del qual va sorgir l'spin off.

 

El Consell d'Administració del Parc també ha aprovat el canvi de president, que ha de renovar-se cada dos anys d'acord amb els estatuts. Així, Àngel Ros, vicepresident actual, serà a partir del 18 de setembre el titular de la presidència i Roberto Fernández, fins ara president, exercirà la vicepresidència.

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.