Sense Categoria

Foto: Localitzen prop d’una quarantena d’animals que malvivien a l’Alt Urgell

LleidaDiari
  • agost 31, 2022
  • 3 min read
Foto: Localitzen prop d’una quarantena d’animals que malvivien a l’Alt Urgell

El Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil va localitzar el 23 d'agost 18 ovelles, 11 cabres, 6 cavalls i 3 gossos que malvivien en una explotació ramadera d'Estamariu (Alt Urgell) que no complia amb les condicions exigides des del punt de vista higienicosanitari i de benestar animal.

 

Alguns estaven desnodrits i en mal estat sanitari i, durant la inspecció policial, els animals no disposaven d'alimentació. El cos també va trobar les restes cadavèriques de, com a mínim, tres ovelles en avançat estat de descomposició. La Guàrdia Civil investiga els dos responsables de l'explotació, que no disposa d'autorització ambiental ni per a l'activitat ramadera, com a presumptes autors d'un delicte d'abandonament animal.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Davant el mal aspecte físic d'alguns animals, els agents van sol·licitar la presència d'un veterinari oficial de l'Oficina comarcal de l'Alt Urgell el Departament d'Acció Climàtica per avaluar-ne l'estat sanitari.

Imatge d'un cavall

Localitzen prop d'una quarantena d'animals que malvivien en una explotació ramadera il·legal a l'Alt Urgell | Guàrdia Civil

 

Cap dels cavalls posseïa document d'identificació

La Guàrdia Civil va constatar que cap dels cavalls posseïa document d'identificació i tres d'ells tampoc disposaven de sistema d'identificació mitjançant transponedor. Els equins deambulaven per la finca visiblement desnodrits i una euga adulta era la es trobava en pitjor estat de salut ja que patia lesions aparents i caquèxia extrema.

 

Els tres gossos, que no estaven inscrits al Registre general d'animals de companyia ni disposaven de microxip, malvivien lligats amb cadenes i estaven extremadament prims i infectats per paràsits, fins i tot presentaven dificultats de mobilitat per la falta de força i energia. Així mateix, els agents van trobar a l'interior d'una de les naus de l'explotació les restes cadavèriques de, com a mínim, tres ovelles en avançat estat de descomposició. Els responsables de la finca van manifestar als agents desconèixer-ne l'existència.

 

El Seprona va immobilitzar els animals a la mateixa finca, amb el requeriment de ser atesos per un veterinari especialista per tal de proporcionar-los un tractament clínic d'urgència. El cos ha remès al jutjat de primera instància i instrucció de la Seu d'Urgell les diligències instruïdes per un presumpte delicte d'abandonament animal, així com altres vuit infraccions administratives detectades a l'explotació.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *