Successos

Localitzen desenes de quilos de peix en mala conservació en una botiga de Lleida

Marta Romera
  • octubre 9, 2022
  • 2 min read
Localitzen desenes de quilos de peix en mala conservació en una botiga de Lleida

La Unitat d’Investigació i Policia Administrativa de la Guàrdia Urbana de Lleida, juntament amb la veterinària municipal, ha portat a terme aquesta setmana una inspecció en un establiment comercial ubicat al carrer Príncep de Viana de Lleida, on s’han trobat uns 72 quilograms de diverses espècies de peix que no estaven en condicions òptimes de fred i que no reunien les corresponents condicions sanitàries per ser consumits.

 

La Paeria va rebre fa unes setmanes una queixa d’un veí de la zona per les males olors que sortien de l’establiment. Guàrdia Urbana i Guàrdia Civil van fer una primera inspecció, on es va posar en dubte que el local reunís totes les mesures sanitàries per vendre aquest tipus de productes.

L’informe de la inspecció es va enviar en un primer moment al Departament de Disciplina d’Activitats i a la Veterinària Municipal. Aquesta setmana s’ha fet una segona inspecció a l’establiment, detectant algunes incidències com que els treballadors no disposen de la formació requerida relativa a manipulació d’aliments, que les mesures higièniques del local són deficients i que les condicions de conservació del peix no són les òptimes.

 

La Paeria ha dictaminat que l’establiment comercial té 48 hores per destruir 72,200 quilograms de peix de diferents espècies, que és susceptible d’estar en mal estat. Passat aquest termini de temps, l’establiment comercial ha de retornar al consistori el rebut de l’entitat de tractament de residus conforme tots els productes han estat destruïts.

Properament, la Guàrdia Urbana conjuntament amb els serveis veterinaris faran una nova comprovació del compliment de la resta de mesures correctores requerides, i si s’escau, s’instruiran les diligències penals corresponents.

 

El responsable de l’establiment comercial també ha estat denunciat per embrutar la via pública amb els lixiviats dels seus productes. La denúncia per aquesta infracció pot comportar una sanció que pot anar entre 400 i 4.000 euros, a més a més de la neteja de l’espa

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *