Sense Categoria

Localitzen un abocador il·legal d’amiant al Segrià

LleidaDiari
  • setembre 7, 2022
  • 2 min read
Localitzen un abocador il·legal d’amiant al Segrià

Agents de la patrulla de servei de protecció de la natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Lleida van localitzar el passat 31 d'agost a l'interior d'una parcel·la privada dels Alamús (Segrià), un dipòsit incontrolat de materials abandonats, entre els quals, hi havia residus altament contaminants que contenien fibres d'amiant, coneguts popularment com a uralita.

 

El lloc es troba al costat del nucli urbà de la població i era accessible per qualsevol persona, ja que segons la policia, no hi havia cap tancat perimetral. Així mateix, els materials estaven desgastats o fracturats. La Guàrdia Civil preveu una sanció administrativa per aquests fets que ha remès a l'Agència de Residus de Catalunya.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge d'un abocador

Localitzen un abocador il·legal d'amiant als Alamús | Guàrdia Civil

 

15 dipòsits i bidons de plàstic

Entre els residus escampats, el responsable de la finca acumulava, aparentment en desús, 15 dipòsits i bidons de plàstic de diferents capacitats i una gran quantitat de menjadores i abeuradors metàl·lics per a aus.

 

En la inspecció feta pels agents de SEPRONA, es van comptabilitzar 75 plaques de fibra de ciment amb amiant, la majoria de més de 2 metres de llargada, així com 10 canals pluvials de la mateixa composició. Es calcula que podrien pesar més de 2.000 quilos. L'actuació se suma a altres que ha dut a terme el SEPRONA fa pocs mesos, en què ha pogut localitzar un dipòsit il·legal de 150 plaques de fibrociment amb amiant i un mur d'uns 20 metres de llargada d'aquest material als municipis de Tremp i les Vals de Valira, respectivament.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *