Sense Categoria

Localitzen un abocador il·legal d’amiant al Segrià

LleidaDiari
  • setembre 7, 2022
  • 2 min read

Agents de la patrulla de servei de protecció de la natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Lleida van localitzar el passat 31 d'agost a l'interior d'una parcel·la privada dels Alamús (Segrià), un dipòsit incontrolat de materials abandonats, entre els quals, hi havia residus altament contaminants que contenien fibres d'amiant, coneguts popularment com a uralita.

 

El lloc es troba al costat del nucli urbà de la població i era accessible per qualsevol persona, ja que segons la policia, no hi havia cap tancat perimetral. Així mateix, els materials estaven desgastats o fracturats. La Guàrdia Civil preveu una sanció administrativa per aquests fets que ha remès a l'Agència de Residus de Catalunya.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Localitzen un abocador il·legal d'amiant als Alamús | Guàrdia Civil

 

15 dipòsits i bidons de plàstic

Entre els residus escampats, el responsable de la finca acumulava, aparentment en desús, 15 dipòsits i bidons de plàstic de diferents capacitats i una gran quantitat de menjadores i abeuradors metàl·lics per a aus.

 

En la inspecció feta pels agents de SEPRONA, es van comptabilitzar 75 plaques de fibra de ciment amb amiant, la majoria de més de 2 metres de llargada, així com 10 canals pluvials de la mateixa composició. Es calcula que podrien pesar més de 2.000 quilos. L'actuació se suma a altres que ha dut a terme el SEPRONA fa pocs mesos, en què ha pogut localitzar un dipòsit il·legal de 150 plaques de fibrociment amb amiant i un mur d'uns 20 metres de llargada d'aquest material als municipis de Tremp i les Vals de Valira, respectivament.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *