Sense Categoria

L’obra ‘Ornitològic’ decorarà un solar del carrer Alsamora

LleidaDiari
  • juliol 22, 2012
  • 3 min read
L’obra ‘Ornitològic’ decorarà un solar del carrer Alsamora

L’obra ‘Ornitològic’ decorarà un solar del carrer Alsamora| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’obra ‘Ornitològic’, de l’artista lleidatà Blai Baules, ha guanyat el concurs per a la decoració de la mitgera del solar del carrer Alsamora, el primer en el qual s’ha començat l’actuació de transformació per incorporar usos lúdics, esportius i artístics amb materials reciclats i reciclables dins del projecte Solars Vius, que coordina la transformació temporal d’espais en desús del Centre Històric per dinamitzar-los socialment. L’Ajuntament de Lleida va endegar, a través de l’Empresa Municipal d’Urbanisme i en el marc del Pla de Barris del Centre Històric, aquest concurs, dotat amb 500 euros de premi.

En aquest solar, tenint en compte les aportacions dels veïns del barri, a través d’un procés de participació ciutadana que s’ha endegat, s’ha fet un disseny del solar en el qual s’incorporen diferents usos, com una pista de petanca, cinema a la fresca, jocs infantils i la realització d’un mural o grafit a la paret mitgera. L’objectiu és continuar actuant a altre solars amb diversos usos possibles: gronxadors amb materials alternatius, horts urbans, parcs infantils amb materials reciclables
 
El projecte ‘Solars vius’, que es posa en marxa en el marc del Pla de Barris del Centre Històric, pretén donar vida a una vintena de solars buits del Centre Històric amb l’objectiu de donar-los vida. En el procés de participació ciutadana han contribuït una vintena d’associacions i entitats del barri que han aportat els seus suggeriments i propostes. A més, la Paeria ha habilitat el model participació 2.0 Smart City e-participa. A través de l’eina “Processos Participatius en Xarxa”, pensada per facilitar la participació ciutadana on line per tal que tothom, des de qualsevol lloc, pugui donar la seva opinió, compartir-la, plantejar inquietuds i participar en la gestió de la ciutat i en projectes concrets, com és aquest cas.
 
L’Ajuntament de Lleida du a terme aquest projecte gràcies a l’acord que està arribant amb els propietaris privats d’aquests solars, que els cedeixen mentre no hi construeixin. En altres solars públics, com és el cas del carrer Cavallers amb el carrer Galera, la Paeria va habilitar un aparcament de rotació amb un total de 22 places. En l’actualitat, al Centre Històric hi ha una trentena de solars al voltant dels carrers Cavallers, Dipòsit,Tallada, Boters i Seminari.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *