Lleida

‘Lo Pulmó’, el nou congrés oncològic impulsat a Lleida

Es tracta del primer congrés específic territorial sobre les estratègies de diagnòstic i tractament del càncer de pulmó

Marta Romera
  • octubre 25, 2022
  • 4 min read
‘Lo Pulmó’, el nou congrés oncològic impulsat a Lleida

The Ricky Rubio Foundation, en col·laboració amb UOMI Cancer Center y la clínica Mi NovAliança de Lleida, organitza LO PULMÓ, el primer congrés territorial dedicat íntegrament a les noves estratègies, avenços i tractaments contra el càncer de pulmó.

 

Dirigit als professionals mèdics i d’infermeria, LO PULMÓ implementa les conclusions i actualitzacions més destacades dels congressos més rellevants del 2022 en aquesta matèria: ASCO (Chicago – Juny, 2022), WLCC (Viena, Agost 2022) i ESMO (París – Setembre, 2022) en una intensa jornada que tindrà lloc el pròxim divendres, 28 d’octubre, de 10:00h a 16:00h, a l’Auditori Cappont de la Universitat de Lleida. Professionals reputats de l’àmbit oncològic concentrats a Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’esdeveniment consistirà en ponències de treball al llarg del matí, sobre temes com cures d’infermeria i tractaments en etapes inicials de la malaltia, i a la tarda, sobre temes en relació al tractament de la malaltia avançada. Dins l’àrea mèdica, la importància i la complexitat de diagnòstic d’aquesta malaltia centrarà les intervencions dels professionals, amb la participació destacada del Dr. Patrick Micke, de l’Hospital Universitari Uppsala de Suècia, un referent en aquest àmbit que també intervindrà en la part dedicada a la malaltia en les seves tapes inicials amb una ponència centrada a la valoració patològica de la resposta als tractaments. Així mateix, cal destacar la intervenció de la Dra. Noemí Reguart, de l’Hospital Clínic, referent en teràpies dirigides contra el càncer de pulmó.

 

Durant la taula sobre cures d’infermeria i tractaments de suport, els participants podran escoltar veus autoritzades dels principals centres oncològics: UOMI Càncer Center amb el seus equips de Clínica Mi Tres Torres i Clínica Mi NovAliança, ACC Lleida i l’Hospital Duran i Reynals.

 

En la sessió de tarda sobre el tractament de la malaltia avançada, s’abordaran les noves teràpies dirigides i la immunoteràpia, destacant la ponència del Dr. Carlos Cabrera de UOMI Cancer Center i es posarà de relleu la dificultat d’accés a les teràpies més innovadores de la medicina privada i pública a conseqüència d’un procés excessivament burocratitzat. També es parlarà sobre com la participació dels pacients en assaigs clínics suposa una gran oportunitat per pal·liar aquesta problemàtica.

Segons dades de The Ricky Rubio Foundation, l’esforç global per desenvolupar una estratègia contra el Càncer de Pulmó ha aconseguit augmentar el percentatge de supervivència d’aquesta malaltia fins al 40%: una bona notícia que s’ha treballat i esperonat des de les taules de LO PULMÓ.

El congrés tancarà la jornada amb una taula rodona, anomenada ‘Comitè de Tumors’, en la que es presentaran casos pràctics per a donar pas a una discussió multidisciplinària participada pels doctors Pablo Rubinstein (Hospital El Pilar), Juan Carlos Trujillo (Hospital Sant Pau), Cristina Simón (Hospital Universitari Dexeus), Lorena Águila (Clínica Nova Aliança), Virginia Garcia (Hospital Arnau de Vilanova de Lleida), Patrick Mike (Hospital Universitario de Uppsala) i Santiago Viteri, de l’UOMI Cancer Center de Clíniques Mi, director del Congrés i assessor mèdic de The Ricky Rubio Foundation. Siscu Maranges, president de l’AECC Lleida Moderarà aquest acte de cloenda de l’esdeveniment inaugurat pel rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *