La ‘Lluna de Maduixa’: Què és i quan es podrà veure?

Aquest juny de 2024 es produirà un esdeveniment celestial que captivarà els observadors: la ‘Lluna de Maduixa’. Aquest fenomen, que rep el seu nom de les tribus natives americanes de l’est i nord dels Estats Units, coincideix amb el període de la collita de maduixes. Contràriament al que el nom suggereix, la lluna plena no adquireix un color rosa, sinó que sovint té tonalitats més properes al taronja, influïda per la seva proximitat amb la Terra.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La ‘Lluna de Maduixa’ marca l’inici oficial de l’estiu i es produeix cada 29,5 dies, completant el mes sinòdic, que és l’interval entre dues fases lunars idèntiques. Durant aquesta fase, la lluna sembla més gran, tot i que és una il·lusió òptica causada per la seva proximitat relativa a la Terra.

L’òptim moment per observar-la serà durant la matinada del dissabte, estant visible des del dimarts fins divendres a la nit. Es recomana buscar un lloc sense contaminació lumínica, prop de l’horitzó durant els moments de sortida i posta de la lluna. Així, la ‘Lluna de Fresa’ promet ser un espectacle impressionant per als aficionats a l’astronomia i els amants de la natura.