Societat

Llum verda a un carregador únic per a mòbils, tauletes i càmeres a partir del 2024

Marta Romera
  • octubre 4, 2022
  • 2 min read
Llum verda a un carregador únic per a mòbils, tauletes i càmeres a partir del 2024

L’Eurocambra ha donat aquest dimarts llum verda definitiva a establir un carregador únic per a mòbils, tauletes i càmeres a partir del 2024. Amb 602 vots a favor, 13 en contra i 8 abstencions, els eurodiputats han tirat endavant una iniciativa que deixa per ara fora els ordinadors portàtils, als quals se’ls aplicarà aquesta obligació a partir del 2026. Abans que acabi el 2024, tots els telèfons mòbils, tauletes i càmeres que es venguin a la Unió Europea hauran de tenir un carregador USB del tipus C. Tots els dispositius de càrrega ràpida tindran també la mateixa velocitat de càrrega. El carregador únic també serà per a auriculars, llibres electrònics, teclats, altaveus i sistemes de navegació, entre d’altres.

firetes-lleida-bo

La iniciativa també preveu que els dispositius portin etiquetes explicatives perquè els consumidors puguin saber si els carregadors que ja tenen són compatibles i si volen comprar el nou dispositiu amb carregador o no. Es calcula que els europeus s’estalviaran uns 250 milions d’euros l’any en compres de carregadors i es reduiran anualment unes 11.000 tones de residus electrònics a la Unió Europea.

Un cop aprovat per l’Eurocambra, ara el Consell ha d’aprovar formalment la directiva. Els estats tindran després un any per incorporar les noves normes a la seva legislació i un altre any més per començar a aplicar-les.

text

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *