Lluït inici de les activitats de Nadal a Cervera. No te les perdis!

Amb l’encesa dels llums de Nadal, el divendres 4 de desembre, es va donar el tret de sortida a les activitats nadalenques que s’organitzen a Cervera amb la finalitat de dinamitzar el comerç local. Enguany la il·luminació nadalenca consta de 85 punts de llums distribuïts per la ciutat i els nuclis del municipi. Els llums són amb tecnologia LED per reduir el consum energètic. Com a novetats, cal destacar la instal·lació d’un arbre de 8 metres d’altura i una caixa de regal, a la plaça Universitat, i un arc lluminós, a la plaça Santa Anna. A més s’han il·luminat de manera especial els emblemàtics edificis de la Paeria i la Universitat de Cervera.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’enllumenat estarà en funcionament fins al 6 de gener, en horari de 17.30 a 22 hores, excepte la setmana del 24 al 31 de desembre, que es tancaran a la 1 de la matinada.
És una iniciativa conjunta de la Regidoria de Promoció Econòmica de la Paeria i l’Associació de Comerciants de Cervera. Aquest mes de desembre a Cervera s’organitzen mercats de Nadal en diferents dies i ubicacions.

 

El primer es va celebrar el diumenge 4 a la plaça Major, amb la participació de 20 parades de productes d’artesania i productes nadalencs. La iniciativa va tenir molt bona acollida, amb un gran ambient a la plaça Major al llarg de tot el matí. Els visitants, a més, van poder gaudir d’una cantada de nadales amb la Coral Lacètania, toc de nadales amb gralla a càrrec d’alumnes de l’Aula de Sons Tradicionals, degustacions de caldo i participar en una gimcana als comerços del carrer Major organitzada per l’Associació de Comerciants i Professionals del Nucli Antic.

Els actes també van coincidir amb les activitats organitzades pels Campaners de Cervera amb motiu de la celebració de Santa Bàrbara i del nomenament del toc manual de campanes com a patrimoni immaterial de la humanitat per part de la Unesco. Van organitzar una concorreguda jornada de portes obertes al campanar i van oferir un toc especial de tempesta per commemorar l’efemèride. El proper Mercat de Nadal es farà al carrer Guinedilda el dissabte 10 de desembre.