Lluís Capdevila i Gwen Perry, propostes del cicle Jazz Acústic

Lluís Capdevila i Gwen Perry són les dues properes propostes del cicle Jazz Acústic. L’Auditori Municipal Enric Granados acollirà el concert del pianista del Priorat aquest dijous, 27 d’abril, a les 20.00 hores. Per la seva banda, la guanyadora de la 3a edició de La Voz Senior d’Antena3 actuarà el 5 de maig, a les 20.30 hores.

El pianista del Priorat, resident a Lleida, ha estat component a l’Auditori durant el transcurs d’un any la música del seu darrer àlbum ‘Lament’. El públic podrà escoltar un conjunt de composicions originals inspirades en les seves vivències a la Terra Ferma, que en aquest concert les presentarà de manera íntima.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Gwen Perry

Gwen Perry és una cantant nord-americana, de jazz, ritme i blues, swing i música melòdica, que ha dedicat tota la vida a la música, realitzant concerts al llarg de tot el món. Coneguda com la ‘senyora de la Música i la Cançó’. El seu personal estil, unit a una tècnica impecable i un sentit únic del swing, fan d’aquesta cantant una artista completa, capaç de reunir en el seu art l’extensa tradició del jazz vocal femení i accents de modernitat o picades d’ullet a altres estils de la música afroamericana.

 

El seu estil artístic està basat en el swing i el jazz clàssic, però també amb les influències del blues i el gòspel. El seu to càlid i rodó és reminiscent de les grans cantants de jazz afroamericanes dels anys 50 sense perdre, per això, la seva pròpia personalitat. La seva dicció perfecta i el seu fraseig natural mai no és forçat i podem dir sense equivocar-nos que Gwen Perry posseeix unes qualitats vocals molt difícils de trobar en el panorama jazzístic actual.

 

Entre altres concerts, ella ha actuat i col·laborat amb la Fundació Bill & Melinda Gates contra la poliomielitis, amb Amnistia Internacional, Unicef, Nens Subsuharauis, Fundació Pasqual Maragall d’Alzheimer o la Fundació hospital de Mataró.

El públic escoltarà en aquest concert cançons del seu últim projecte discogràfic, ‘The ability to swing’, realitzat per a Fresh Sounds Records el 2020, a més d’altres temes, sempre acompanyada per la seva formació estable des de fa anys, la de la també nord-americana, la pianista Michele Faber juntament amb els extraordinaris Fredrick Carlquist, Pere Loewe i Enrique Heredia, músics amb tota una vida d’experiència al món del jazz i ritme i blues, autèntics especialistes en el gènere.