Sense Categoria

Lliuren 1.215 signatures de veïns per exigir a l’Ajuntament de Lleida la retirada del projecte del Parc de les Arts

Avatar
  • juliol 24, 2017
  • 3 min read
Lliuren 1.215 signatures de veïns per exigir a l’Ajuntament de Lleida la retirada del projecte del Parc de les Arts

La Plataforma El Parc és Nostre ha lliurat aquest dilluns a l'Ajuntament de Lleida un total de 1.215 signatures de veïns del barri del Camp d'Esports, de familiars de veïns i de treballadors de la zona per exigir a la Paeria la retirada del projecte del Parc de les Arts, previst al solar del carrer Alcalde Pujol. Els signants han expressat la seva oposició al fet que l'Ajuntament vulgui cedir per cinquanta anys a un operador privat -que segons la plataforma podria ser una clínica- una mica més d'una tercera part de la superfície d'aquest solar públic a canvi que assumeixi el cost de la urbanització del parc. D'altra banda, la plataforma ha presentat una moció, que serà debatuda en el Pla de la Paeria que se celebrarà divendres, demanant també la retirada del projecte i l'obertura d'un procés participatiu sobre equipaments públics al barri i per definir com hauria de ser la urbanització de l'espai. Més d'un miler de veïns del Camp d'Esports han mostrat amb les seves signatures la seva oposició al projecte del Parc de les Arts que promou l'Ajuntament de Lleida i que preveu la cessió a cinquanta anys de 6.000 metres quadrats de terreny del solar d'alcalde Pujol –d'un total de 14.000 metres quadrats–, procedents de dotacions urbanístiques a sistemes de titularitat pública, per construir-hi un edifici de propietat privada, que segons la plataforma podria ser una clínica o un equipament sanitari.

 

La Plataforma El Parc és Nostre defensa que el solar d'Alcalde Pujol ha de continuar sent «100% públic» i «que sigui la Paeria qui el gestioni en la seva totalitat i no aquesta cessió a 50 anys, que en definitiva és un regal, ja que després d'aquest temps seria impossible revertir-la», segons ha afirmat Gonzalo Rubindecelis, de la plataforma. «És un regal de 6.000 metres quadrats per fer un negoci privat del qual els veïns no traurem cap profit i, a més, perdent els equipaments municipals que inicialment hi estaven projectats o què la Paeria deia que faria al barri del Camp d'Esports», ha manifestat Rubindecelis.

 

«No volem que el parc sigui molt bonic o no tant o més gran o més petit, volem que el parc sigui 100% públic», ha expressat el representant de la plataforma. «Els veïns no hem de dir que s'hi ha de fer allí, sinó que és l'Ajuntament qui ha d'obrir un procés participatiu en el qual els veïns puguin fer les seves propostes i aportacions per tal de definir el parc però entenen que és la Paeria és qui ha de prendre la darrera decisió», segons Rubindeclis. 

 

El representant de la plataforma ha recordat que «al barri no hi ha equipaments públics i només teníem les piscines municipals del Camp d'Esports». En aquell cas, «van fer una jugada semblant cedint-les a una altra entitat privada, en aquest cas a Ekke, perquè hi puguis ubicar les seves instal·lacions esportives». «Amb aquella cessió ja ens van enganyar als veïns perquè van dir que amb els diners que obtindria, la Paeria faria piscines municipals en altres barris com ara Balàfia o el Secà i els veïns Camp d'Esports tindrien un abonament preferent per entrar a l'Ekke i això no s'ha complert»Lliuren 1.215 signatures de veïns per exigir a l'Ajuntament de Lleida la retirada del projecte del Parc de les Arts. 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *