Publiquen un llibre ‘12 propostes per donar a conèixer les Valls d’Àneu’

El Consell Cultural de les Valls d’Àneu ha publicat recentment el llibre ’12 propostes per donar a conèixer les Valls d’Àneu’, una obra que s’emmarca en el projecte ‘Amfitrions aneuencs’, amb el qual l’entitat vol que la gent del territori esdevingui transmissora del llegat natural, cultural i patrimonial de la Vall amb l’objectiu que els visitants el puguin descobrir i adquireixen un comportament enfocat a la seva conservació i preservació.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El llibret, coordinat per Francesc Rodríguez i Montse Ballbè, ofereix aquestes 12 propostes, amb les quals les persones amb arrels directes o indirectes a les Valls d’Àneu esdevinguin amfitrions d’un llegat cultural i natural, centrant-se en la sostenibilitat com a element clau del turisme de la zona.

 

Rodríguez, que també és coordinador de la secció de Natura del Consell Cultural de les Valls d’Àneu i del projecte ‘Amfitrions’, remarca que la iniciativa i el llibre es focalitzen en la sensibilització, de forma que la gent del territori sigui capaç de transmetre les recomanacions de comportament que se n’extreuen de l’obra. De fet, segons afegeix, el llibre té un component clarament pedagògic.

El projecte ‘Amfitrions’ aspira a ser a mitjà termini un altaveu també a les aules, sota el paraigua de l’educació formal, per tal de seduir l’alumnat amb un programa educatiu que els permeti ser coneixedors del seu territori i dotar, alhora, de càpsules formatives al públic docent i guies de natura. El llibre s’ha realitzat amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya; del Fons Europeu de Desenvolupament Rural; el Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’lnstitut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran.