Articles

Un lleó ingressa en un hospital d’humans per ser tractat de càncer

  • maig 18, 2019
  • 3 min read

Imatge del lleó en una sala d'oncologia de Sud-àfrica | UAEM ININ

 

A vegades, algunes històries animals podrien ser 100% humanes. Aquest és el cas d’un lleó de Sud-àfrica que es diu Caos i que ha hagut d’ingressar en un hospital oncològic per humans per tal de ser tractat de càncer. L’animal està considerat un ancià dins de la seva espècie, ja que té 16 anys. Hem de tenir en compte que els lleons en llibertat duren tan sols entre 10 i 14 anys, mentre que els que estan en captiveri poden arribar a viure fins a 22 anys.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

En concret, aquest exemplar de lleó pateix un càncer de pell al seu nas i els responsables del parc Santuari d’Animals i Mussols Lory Park van contemplar de seguida la possibilitat que l’animal ingressés en un centre hospitalari d’humans per tal de ser tractat de la seva greu malaltia. S’han filtrat imatges del procés i és veritablement impressionant veure al rei de la selva a dins d’una sala hospitalària.

 

 

El lleó, tractat com un pacient més

El lleó ingressat pesa 258 quilos i el seu procés no ha estat fàcil. L’animal va ser traslladat a Pretòria, on hi ha l’hospital Muelmed Mediclinic, a on va entrar per la porta del darrere lligat i anestesiat per evitar mals majors. Aquesta opció era la única possible, ja que no hi ha cap centre veterinari al país que practiqui la radioteràpia.

 

Un cop dins de l’hospital, els metges especialitzats en radioteràpia i un oncòleg van tapar els seus ulls amb venes, així com la zona sana de la pell del nas. «És el nostre nen i farem el que sigui per ell», va afirmar la seva cuidadora, Kara Heynis, que va afirmar que assumiran el cost del tractament tot i que sigui car. El càncer també s’ha convertit en una lacra entre els animals.

 

L’hospital pot du a terme de forma legal aquest tractament perquè també té la llicència de centre zoològic. Aquest procés durarà prop d’un mes, temps en què l’animal viurà en un recinte tancat amb poca llum solar acompanyat d’una lleona.  

 

També et pot interessar…

 

Sobre l'Autor

Xavi Segura

Xavi Segura Lorrio. Licenciado en periodismo en la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) y especializado en meteorología en el Centro de Investigación Aplicada en Hidrometeorología (CRAHI) de la UPC. Ha trabajado como meteorólogo en RAC1 y 8TV, entre otros, y también ha sido corresponsal por el Diario Ara, Ràdio4/RNE o agencia EFE, entre más medios. Actualmente es el responsable de El Tiempo en España, canal de meteorología de España Diario   Mi Linkedin | Mi Twitter | Mi E-mail de contacto

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.