Sense Categoria

Els lleidatans lamenten no poder anar a la platja fins a finals de juny

Avatar
  • abril 29, 2020
  • 3 min read

La imatge de platges buides a Salou és atípica en aquesta època. | Laia Solanellas

La ciutadania esperava amb ganes conèixer quin era el pla de desescalament després de gairebé dos mesos de confinament a Espanya.

 

Tal com es preveia, el pla del govern de Pedro Sánchez és anar tornant a la normalitat de forma progressiva i amb unes normes de seguretat que faran que la nostra rutina anterior no torni a ser, de moment, com estàvem acostumats. A banda d'això, una de les sorpreses va arribar quan el president del govern va explicar que, si tot va bé, no serà fins a finals de juny quan es podran fer viatges a altres províncies.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

No podràs anar a altres demarcacions com la de Tarragona

Això significa que si vius a Lleida, no podràs anar a altres demarcacions com la de Tarragona fins que passin encara unes quantes setmanes. Amb aquesta nova informació, de ben segur que a molts lleidatans els hi va venir al cap el fet de no poder anar a la platja fins a ja estrenat l'estiu.

 

En aquest sentit, el Sr. Postu va voler fer-se ressò d'aquesta situació i va afegir-hi una mica del seu humor per animar l'estat d'ànim de tots aquells lleidatans que ja senten ciutats de la costa com Salou o Cambrils com una mica seves. Ell no va ser l'únic, ja que altres persones també es van fer la pregunta que si Tarragona entrava com a província de Lleida. Malgrat tots aquests graciosos missatges, el que està clar que, encara, hem de tenir una mica de paciència més. Tot arribarà!

 

Pedro Sánchez aclareix com serà la desescalada de les pròximes setmanes

Pedro Sánchez ha comparegut aquest dimarts, 28 d'abril, per explicar els punts clau del «pla de transició» que viurà en les pròximes setmanes l'Estat espanyol. Sánchez ha explicat que la desescalada serà «gradual», «asimètrica» i «coordinada». Sánchez ha explicat que no hi haurà moviment entre províncies i que totes les activitats s'hauran de reduir a la comunitat.

 

El president espanyol ha parlat sobre una primera fase preparatòria (que arrencarà el 4 de maig i permetrà l'obertura de locals amb cites prèvies de clients); la fase 1 (obertura del petit comerç i locals —amb un horari preferent per a les persones de més de 65 anys— i espais esportius); fase 2 (obertura d'equipaments culturals, com cinemes, amb un terç de l'aforament, i on els llocs de culte també limitaran un terç l'aforament); i la fase 3 (es recomanarà sempre l'ús de la mascareta al carrer, i serà la fase en la qual es donarà llum verda de manera escalonada a espais de restauració i locals comercials, amb una limitació del 50% de l'aforament i una distància mínima de 2 metres).

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *