Nou menyspreu a una catalana per ser de Lleida: no l’operen

Imatge d'arxiu d'uns professionals sanitaris de l'Hospital Clínic de Barcelona

La donarà no podrà passar per quiròfan fins setembre | ACN

 

«Estem tan perplexos que després de pensar-ho durant tot el dia ens hem decidit a fer-ho públic». Aquesta és la reacció d’una dona de Mollerussa després d'haver-li cancel·lat una operació a Barcelona pel fet de «ser de Lleida». Segons detalla el diari Segre, la pacient ja havia abonat part de la intervenció en aquesta clínica privada però va rebre una trucada des del centre per anul·lar l’operació.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

La dona havia de sotmetre’s a una intervenció ambulatòria a la Clínica Nostra Senyora del Remei, al barri de Gràcia de Barcelona, una operació no urgent però planificada des de fa mesos. Tal com indica la família de la dona, el centre va assegurar que havien cancel·lat totes les intervencions a persones que tinguessin el seu domicili a Lleida. Tot i viure en una ciutat, Mollerussa, i una comarca diferent, Pla d'Urgell, el centre sanitari no va acceptar fer la intervenció.

 

Finalment, la dona passarà per quiròfan al setembre. Malgrat això, no ha amagat el seu descontentament i la seva decepció amb la clínica pel tracte rebut a causa de l’alerta sanitària.

 

46 nous positius a la comarca del Segrià

La comarca del Segrià ha sumat 46 nous positius per Covid-19 respecte a l'últim balanç i acumula 2.694 casos des de l'inici de la pandèmia (341 en residències). A més, s'ha registrat una nova defunció, que s'ha produït en un hospital o centre sociosanitari, i ja són 137 els morts a la comarca, segons les dades aportades pel Departament de Salut.

 

El Segrià no registrava cap mort per covid-19 des del 22 de juny. Segons han explicat fonts del Departament de Salut, la nova mort registrada correspon a una persona que havia ingressat en un centre hospitalari o sociosanitari fa menys d'una setmana. Pel que fa a la retrospectiva de casos, 18 corresponen al 8 de juliol, 27 al 7 de juliol, i 45 al 6 de juliol.

 

Des que dissabte passat es va decretar el confinament perimetral de la comarca, s'han registrat un total de 220 nous positius. El pic de casos declarats en un dia es manté en divendres 3 de juliol, amb 134. Pel que fa a la situació a les residències del Segrià, es mantenen amb un total de 341 positius. L'últim dia que se'n va detectar un va ser dissabte 4 de juliol, amb nou casos.

 

Del total de 137 morts, 76 han estat en hospitals o centres sociosanitaris, 54 en residències, quatre en domicilis i tres no classificats. Pel que fa a la regió sanitària de Lleida, el número de positius augmenta en 74 persones, arribant a la xifra total de 4.150. De moment, s'han detectat 20 casos corresponents a dimecres 8 de juliol, 32 corresponents al 7 de juliol, 60 al 6 de juliol i 71 al 5 de juliol.