Accepta a Lleida 2 anys de presó per robar 60.000 euros de l’empresa on treballava

Una veïna de Solsona ha acceptat una pena de dos anys de presó per haver robat 60.000 euros de l'empresa on treballava. Les parts han arribat a un acord de conformitat davant el judici d'apropiació indeguda que s'havia de celebrar demà dimecres a l'Audiència de Lleida. La dona ha admès que entre gener de 2013 i febrer de 2016 va robar de les caixes de dos establiments que tenia el seu cap a la capital de Solsonès. Eren dues botigues on es venia tabac, joguines i altres objectes de regal i informàtica. La dona era una de les persones de confiança de la víctima i com a tal s'encarregava de distribuir els horaris entre els treballadors així com de solucionar els problemes de determinades devolucions de compres i de fer vendes i cobraments de productes que comercialitzaven. Fiscalia demanava tres anys de presó.

 

Els diners que va robar la dona provenien de les vendes al comptat que no comptabilitzava a les caixes enregistradores, de devolucions fictícies i de quantitats recaptades i entregades per les altres treballadores que l'acusada no va entregar a la comptable de l'empresa. Així mateix, segons Fiscalia, en altres ocasions, coincidint amb les èpoques de Nadal, s'emportava joguines i altres objectes sense abonar el seu import. Aquesta dinàmica es va perllongar fins que la dona va saber que l'havien enxampat les altres treballadores, que van posar els fets en coneixement del propietari. La dona ja ha pagat 50.000 euros i els 10.000 restants s'hauran d'abonar abans de la ratificació de l'acord de conformitat a l'Audiència de Lleida, aquest dimecres.

 

Recents casos similars a la demarcació de Lleida

Una veïna de Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell) ha reconegut durant la celebració del judici aquest mes d'octubre a l'Audiència de Lleida haver-se quedat més de 70.000 euros d'una comunitat de propietaris de la Urbanització Vinyes Velles d'aquesta localitat i ha acceptat una pena d'un any de presó i una multa de 1.080 euros per un delicte d'apropiació indeguda. La dona s'encarregava dels comptes d'aquesta comunitat i, segons la fiscalia, entre el 2004 i el 2015, va anar fent de manera continuada retirades de diners que no corresponien a despeses de la comunitat i que van passar a formar part del seu patrimoni fins arribar als 79.863,12 euros. El judici s'havia de celebrar aquest dimecres a l'Audiència de Lleida, però finalment les parts han arribat a un acord que implica també que l'acusada haurà d'indemnitzar els afectats amb 55.000 euros (a més dels 18.000 que ja havia retornat).