El lleidatà Oriol Yuguero, guardonat amb una ajuda a la recerca per estudiar la severitat de les lesions cerebrals

Imatge de l'Oriol Yuguero recollint el premi

Imatge de l'Oriol Yuguero recollint el premi | LleidaDiari.cat

 

L’investigador responsable del Grup de Recerca Transversal de la Urgència i Emergència de l’IRBLleida i facultatiu d’Urgències de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Oriol Yuguero, va rebre ahir un dels divuit premis de la Fundación Mutua Madrileña per finançar la recerca mèdica i l’acció social.

 

Yuguero, que també és professor de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida, estudiarà la caracterització dels perfils clínics dels pacients amb traumatisme cranioencefàlic mitjançant l'ajuda de biomarcadors que ajudin a establir la severitat de la lesió cerebral i el seu pronòstic, tant a curt com a llarg termini. El projecte rebrà una dotació econòmica de 70.000 euros i es podrà desenvolupar en un màxim de 3 anys.

 

«És un gran impuls per a la investigació als serveis d’urgències i un reconeixement a la feina feta fins ara al nostre grup i a l’IRBLleida», ha destacat l’investigador responsable del Grup de Recerca Transversal de la Urgència i Emergència.

 

La Fundación Mutua Madrileña va lliurar aquest dimarts la seva XV Convocatòria Anual d'Ajudes a la Recerca en Matèria de Salut. Les ajudes suposen un total d'1,7 milions d'euros que es destinaran a finançar el desenvolupament de divuit estudis clínics dirigits a la millora de tractaments mèdics en diferents centres de recerca de tot l’Estat espanyol. Carmen Montón, ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Ignacio Garralda, president del Grup Mutua Madrileña i la seva fundació, Valentín Fuster, director general del Centre Nacional de Recerques Cardiovasculars, i Rafael Matesanz, president del Comitè Científic de la Fundación Mutua Madrileña, van presidir l'acte de lliurament d'ajudes.

 

Els projectes seleccionats tenen una durada mínima d'un any i màxima de tres anys i seran desenvolupats per centres de recerca pertanyents a nou ciutats espanyoles: Madrid, Barcelona, València, La Corunya, Sevilla, Santiago de Compostel·la, Biscaia, Lleida i Salamanca. A més, s'han concedit unes ajudes especials a projectes de recerca realitzats per especialistes del quadre mèdic d'Adeslas, la companyia d'assegurances de salut integrada en el Grup Mutua Madrileña. La decisió del Comitè Científic de la Fundación Mutua Madrileña per seleccionar els treballs que han de rebre les ajudes es basa en criteris d'interès científic i impacte social. També s’ha tingut en compte que l'estudi estigui liderat per investigadors de menys de 40 anys, amb l'objectiu d'impulsar les seves carreres professionals.

 

Coincidint amb l'acte del XV Aniversari de la Fundación Mutua, també es van lliurar les noves Ajudes a Projectes d'Acció Social, de les quals es beneficiaran un total de 33 entitats sense ànim de lucre en l'àmbit de la integració, la discapacitat, la infància amb problemes de salut, el suport a víctimes de violència de gènere i la cooperació al desenvolupament.