Íker Cañas Espax, primer lleidatà del 2019

L'Íker, el primer lleidatà del 2019, i la seva mare.

L'Íker, el primer lleidatà del 2019, i la seva mare. | LleidaDiari.cat

 

Íker Cañas Espax és el primer lleidatà d'aquest 2019. El petit ha nascut a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida a les 6.22 hores d'aquest dimarts, dia 1 de gener, i ha pesat 4,25 quilos. El seu naixement no ha estat una sorpresa pels pares, Dionisio Javier Cañas i Marta Espax. El matrimoni, una família lleidatana que resideix a Aitona, havia comentat alguna vegada la possibilitat que el seu fill fos el primer naixement de l’any a la ciutat de Lleida, ja que segons els seus comptes havia de néixer entre el 31 desembre i l’1 de gener. La mare ha explicat que el part ha estat ràpid, ja que va ingressar a l’hospital dilluns a les 8 del matí i es va posar de part a la mitjanit, malgrat que havia costat una mica pel pes del nadó.

 

Es dóna la circumstància que Marta Espax és treballadora de la planta de ginecologia de l’Arnau de Vilanova, la qual cosa ha estat encara més gratificant per la mare en el moment del part, ja que ha estat envoltada i atesa per coneguts.

 

L’Íker és el segon fill del matrimoni Cañas-Espax, ja que fa 16 mesos va néixer la Noa, que s’ha emocionat molt en veure el peluix que li han regalat al seu germà.

 

Regals per al petit Íker

La tinent d'alcalde Montse Parra ha visitat a la família i al petit a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i ha entregat diversos obsequis al nadó i la mare, mentre eren acompanyats en la visita per la infermera supervisora de la planta de ginecologia, María José Sanmartín.

 

Per una altra part, el Gremi de Forners de Lleida també ha volgut seguir amb la dita que els nens vénen amb un pa sota el braç i ha obsequiat l’Íker amb un any de pa gratis per la seva família. Una delegació del gremi, encapçalada per la seva presidenta, Pilar Marqués, li han fet lliurament d’una barra de pa i li ha anunciat que també tindrà durant tot l’any els productes típics de les tradicions catalanes al llarg de 2019: tortell de reis, mona, coca de Sant Joan i pa de Sant Jordi. Els pares de l’Íker ha agraït el detall del Gremi de Forners. 

 

Aquesta mateixa representació dels forners també ha aprofitat l’estada a l’hospital per lliurar al Josep Salazar, el primer lleidatà nascut l’any passat, un pastís d’aniversari, que posa fi al període anual amb què la seva família ha estat obsequiada pel gremi.