Cultura

LleidArt Ensemble presenta un concert de cambra brillant i poc habitual

Es tracta de 'Nonets. La formació de cambra oblidada' amb un quintet de vent més un quartes de corda

Marta Romera
  • febrer 7, 2023
  • 3 min read
LleidArt Ensemble presenta un concert de cambra brillant i poc habitual

LleidArt Ensemble presenten un concert de cambra molt especial i poc habitual però molt brillant: ‘Nonets. La formació de cambra oblidada’. Serà divendres, 10 de febrer, a les 20 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida. Un quintet de vent més un quartet de corda, nou instruments que suposen un gran ventall de timbres, colors, textures i registres ben semblants als que es poden escoltar en un concert simfònic, amb la diferència que no compten amb un director sinó que és el violí el que actua com a concertino, dirigeix i unifica totes les parts.

Durant el concert es comptarà amb les explicacions de les obres a càrrec de Ramon Andreu, pianista i compositor de Tàrrega, professor d’Harmonia, Contrapunt i Anàlisi del Conservatori i Escola de Música de Lleida.Les entrades (10 € general / 9 € Amic/Amiga de LaTemporada) es poden comprar a les taquilles de l’Auditori Municipal Enric Granados, Teatre Municipal de l’Escorxador i al web de LaTemporada Lleida.

 

Cal recordar el descompte d’Amic/Amiga de LaTemporada amb què es podrà gaudir d’un 10% de descompte a tots els espectacles de la programació municipal d’arts escèniques. Amb els abonaments 3 i 5 també es pot aconseguir fins a un 25% d’estalvi entre 36 espectacles, així com triar la millor localitat. A més, els estudiants de música, teatre i dansa que siguin menors de 20 anys es poden aplicar el 50% de descompte fent aquest tràmit online.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

LleidArt Ensemble

  • Components: Marta Castelló, piano; Laia Santamaria, clarinet; Neus Puig, flauta travessera; Christian Torres, violí; Ariadna Gabarrell, violí; Fèlix Gallego, viola; Nico Cobo, violoncel; Roger Azcona, contrabaix; Ignasi Corella, percussió.

 

Agrupació de joves músics que han compartit estudis i experiències musicals al llarg dels últims anys. Els seus músics s’han format majoritàriament a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) i posteriorment han ampliat els seus estudis en diverses escoles i conservatoris superiors d’alt prestigi europeu. El grup neix de la necessitat i voluntat de construir un espai de creació musical de qualitat, obrint-se a qualsevol mena d’estil i anant sempre més enllà dins l’àmbit de la música de cambra. Partint de la base d’una formació compartida a l’ESMuC, d’un potencial artístic ric i variat i de l’amistat que els uneix, LleidArt Ensemble vol conjugar les seves inquietuds en un projecte motivador ampliant l’oferta cultural actual. La qualitat musical, la innovació, la il·lusió i la flexibilitat davant una nova realitat musical i social, són algunes de les característiques pròpies del grup.

 

Des de l’any 2013 és grup resident de l’Auditori Enric Granados de Lleida, ha format part de la Xarxa de Joventuts Musicals de Catalunya i també ha sigut Grup Vinculat a l’ESMUC. Ha realitzat espectacles familiars i concerts de diversos estils i formats passant per la música de cambra i la música contemporània.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *