Lleidantic exhibirà en exclusiva una col·lecció de vestits de Freddie Mercury

El saló Lleidantic oferirà en exclusiva una col·lecció de vestits de Freddie Mercury, la darrera adquisició del col·leccionista i antiquari lleidatà Adrià Codina Ferrer. Els visitants podran admirar cinc peces de roba utilitzades per Freddie Mercury damunt de l’escenari durant els concerts de la banda Queen entre els anys 1982 i 1985. Quatre de les cinc peces de roba que s’exposaran van ser dissenyades i pintades a mà pel mateix membre del mític grup Queen. Aquesta és la gran novetat de l’edició d’enguany del saló, segons ha explicat la regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch, en el decurs de la presentació del certamen.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Adrià Codina, jove col·leccionista de vint i dos anys, exposarà també dues fotografies oficials de Queen firmades pels seus membres. L’historiador de l’art i investigador ha localitzat centenars de fotografies, vídeos i portades de discs on Freddie Mercury apareix vestint aquestes peces de roba tan emblemàtiques del cantant. La 29a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 16a edició de Lleida Retro (Fira de Vehicles Clàssics), la 12a Trobada del Disc i la 2a edició de Mini Expo Tren, obriran les portes el 24 i 25 de novembre al Pavelló 4 de Fira de Lleida amb 36 expositors i milers de peces de tota mena. L’horari que anirà de 10.30 a 14.00 h i 16.00 a 20.00 h.

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha destacat que «les fires són bones perquè dinamitzen el territori socialment i econòmicament, i aquesta especialment perquè està dedicada a aquells petits plaers que la gent busca, siguin els vehicles, els vinils o els trens, de manera que uneix col·lectius de persones que tenen aficions variades i que mouen molt més del que ens pensem». Bosch ha afirmat que els organitzadors esperen que el saló rebi unes 5.000 persones i ha remarcat el perfil del públic que visita la manifestació firal és molt variat, «des d’avis que venen amb els seus nets a veure els trens i joves que venen a comprar vinils a gent que vol xafardejar les antiguitats o col·leccionistes».

 

Finalment, el president del Club de Vehicles Històrics de Lleida, Antoni Pomés, ha explicat a Lleida Retro el visitant trobarà una vuitantena de cotxes, motos, tractors i camionets, entre els quals una col·lecció de Renault històrics, diversos Citroën 2 CV i Citroën Mehari exhibits amb motiu del 75 i 55 aniversari, respectivament, d’aquests models, un conjunt de cotxes americans o vehicles del II Ral·li Terres de Ponent. A l’acte han assistit també Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida; Vidal Vidal, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball, i Oriol Oró, director general de Fira de Lleida. Mini Expo Tren exhibirà una maqueta de l’estació de ferrocarrils de Tremp, elaborada per Laura Estèvez i instal·lada per la Secció de Modelisme Ferroviari de l’Ateneu Popular de Ponent. També seran presents al saló les maquetes modulars a escala N de l’associació T-Trak Nordeste, amb seu a Lleida.

La Trobada del Disc oferirà als visitants centenars de discos de vinil i CD de diferents preus i estils. Els visitants tindran la possibilitat d’examinar vinils i de comprar-los, però també de vendre o d’intercanviar material musical de tota mena.

 

El saló acollirà també una concentració motera que aplegarà, el diumenge dia 26 de novembre a partir de les 10.30 h, un conjunt de motos Vespa i Lambretta propietat de diversos membres del Vespa Club Lleida. La trobada d’escúters, que seran exhibits públicament davant del Pavelló 4, inclourà vehicles amb quasi 70 anys com una Vespa 125 N de l’any 1954, la primera sèrie que es va construir a l’Estat espanyol. Els sectors presents al saló seran els de la ceràmica, vidre i escultura; utensilis antics; joieria; llibres i arts gràfiques; pisa i porcellana anglesa; parament de cuina; mobles; numismàtica; orfebreria i argenteria; pintura; roba; ivori; discos; vehicles clàssics i antics; clubs i associacions, restauració de motos i maquetisme ferroviari.