Una empresa lleidatana crea un robot que millora la vida de les persones grans

L'empresa tecnològica, Grup Saltó, ha rebut un dels dos premis del repte 5G organitzat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona. L'altre guanyador ha estat la multinacional tecnològica Cisco.

 

El premi, dotat amb 100.000 euros per a cada guanyador, permetrà a l'empresa lleidatana desenvolupar un projecte pilot amb persones de més de 65 anys que viuen soles a Barcelona i que són usuàries del Servei d'Atenció Domiciliària de l'Ajuntament de Barcelona.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Què fa en Misty II?

SOMCARE és el nom de la proposta guanyadora presentada per Grup Saltó, i que es basa en millorar la qualitat de vida de les persones grans a través de la tecnologia, a través d'un robot assistencial capaç de moure's i interactuar amb l'usuari anomenat Misty II, per tal de donar suport a les necessitats quotidianes i d'acompanyament.

 

El projecte SOMCARE recrea una plataforma d'assistència, suport i seguretat per a la gent gran a través d'aquest robot assistencial que es troba al domicili de la persona amb qui es comunica, fent preguntes sobre la medicació, alimentació, entre d'altres, aquesta informació s'envia a través de 5G a la plataforma SOM. La captació de dades a la plataforma permet activar diferents tipus d'actuacions com generar avisos a dispositius mòbils de familiars o cuidadors, activar altres peticions de serveis, generar alertes, entre altres.

 

Dona resposta al problema d'oferir atenció a les persones grans

El repte abordat per Grup Saltó dona resposta al problema d'oferir atenció a les persones grans mitjançant la utilització de solucions tecnològiques en l'àmbit del IoT i amb l'ús de la tecnologia al servei de les persones, humanitzant la tecnologia. El repte «Millorar la qualitat de vida de la gent gran (a casa) a través de la tecnologia», ha rebut 53 propostes d'un total de 14 països, entre ells França, Suècia, els Estats Units, Taiwan, els Països Baixos, Alemanya, Canadà, Gran Bretanya i la Xina. El 50% dels participants eren empreses i emprenedors a escala internacional.

 

Per a l'elecció dels guanyadors, s'ha valorat que les solucions tecnològiques proposades reforcin el desenvolupament de nous serveis, superant barreres per accedir a serveis més personalitzats i accessibilitat econòmica. També s'ha assenyalat que els projectes aprofitarien la immediatesa, la connectivitat en temps real, gairebé il·limitada i de baix consum energètic que permet la tecnologia 5G.

 

El repte va començar el passat mes de febrer

El repte va començar el passat mes de febrer, amb el 5G com a marc tecnològic de fons, buscant solucions tant en l'àmbit nacional com internacional per millorar la qualitat de vida de les persones grans a través de la tecnologia. Per a la definició del projecte, Grup Saltó, la Fundació MWCapital i l'Ajuntament de Barcelona van treballar conjuntament amb l'Àrea de Drets Socials per conèixer les necessitats dels usuaris. L'institut de la Robòtica per la dependència i la Fundació I2CAT participen també com a partners tecnològics en la realització del projecte pilot.

 

Grup Saltó, amb una trajectòria de més de 25 anys, centra els seus esforços a optimitzar processos amb l'objectiu d'introduir la tecnologia al servei de les persones, les empreses i la societat en general. Tot això mitjançant la plataforma intel·ligent SOM amb projectes IoT, intel·ligència artificial, Big data, geolocalització i mobilitat.

 

També et poden interessar…