Sense Categoria

Lleida viurà aquest diumenge la desfilada de Moros i Cristians més multitudinària

LleidaDiari
  • maig 15, 2012
  • 3 min read
Lleida viurà aquest diumenge la desfilada de Moros i Cristians més multitudinària

Lleida viurà aquest diumenge la desfilada de Moros i Cristians més multitudinària| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La Festa de Moros i Cristians arriba aquest cap de setmana amb l’increment de la participació com una de les dades més destacades de l’edició d’enguany. Al voltant de 1.500 persones desfilaran pels carrers de Lleida, unes 500 més que al 2011.

La comitiva estarà integrada pels festers i festeres dels bàndols moro i cristià, acompanyats de músics, dansaires, arquers, bastoners, gegants i bruixes, entre moltes altres formacions. Enguany, s’incorpora al seguici un grup de l’Associació de Senegalesos de Lleida que formaran part de la comparsa dels Al·leridís, la vencedora del 2011.

La tinenta d’alcalde, Montse Parra, ha presidit avui la presentació de la Festa de Moros i cristians, acompanyada del regidor de Turisme, Fèlix Larrosa, de la presidenta de l’Associació i del capità moro i cristià. En l’acte, s’ha destacat la creixent implicació de les entitats de Lleida així com la consolidació dels dos dies de festa de l’esdeveniment.

La programació començarà el dissabte, 19 de maig, a les 12.00 hores, amb l’esmorzar medieval a la plaça de Sant Francesc. A les 17.00 hores, arrencarà l’assaig infantil i el berenar a la plaça de Sant Joan i, a les 19.30 hores, s’iniciarà la Recreació de les Ambaixades a la plaça de la Paeria, una cita que guanya pes any rere any, com ha destacat l’organització.
 
La batalla, al Pont Llevadís de la Seu Vella 
El primer acte de diumenge, 20 de maig, serà a les 12.00 hores, l’entrada infantil, amb inici al carrer Cavallers i fins a la plaça de Sant Joan. A les 12.30 hores, es presentaran les bandes de música que interpretaran marxes mores i cristianes. Ja a la tarda, les comparses es concentraran a les 18.30 hores a la Porta del Lleó de la Seu Vella per, després, desfilar pel carrer de Cavallers i l’avinguda de Blondel fins a la Rambla de Ferran. La batalla tindrà lloc a les 21.30 hores al Pont Llevadís, una de les novetats d’aquest any. Aquí es podran escoltar els parlaments d’Arnau Mir de Pallars i del Caid Almudèfar (Al·leridís). El bàndol guanyador (dels cristians) prendrà possessió del castell de la ciutat.
 
L'obsequi oficial, homenatge al bàndol perdedor
El regidor de Turisme ha presentat l’obsequi oficial de la festa. L’artista Judit Tremosa ha creat un punt de llibre, inspirat en l’espasa sarraïna que identifica tot el bàndol moro. Aquesta peça de bronze és una sèrie limitada editada per Turisme de Lleida en el marc del programa 'Obra amb Fets Socials'. A partir d’avui es pot adquirir a la oficina de Turisme de Lleida per 15 euros. El que es recapti, es destinarà a la Festa de Moros i Cristians.
 
A més, Turisme de Lleida posarà a disposició del públic cadires per poder gaudir de la desfilada. El cost del lloguer serà de 3 euros. D'altra banda, les dos parelles guanyadores del concurs 'Viu una experiència festera', que provenen d'Ontinyent i de Valladolid, participaran el proper diumenge en la desfilada com a festers. 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *