Sense Categoria

Lleida tindrà una nova connexió transversal entre Cappont, Copa d’Or i la Bordeta

Avatar
  • abril 22, 2020
  • 4 min read

Plànol de la nova connexió transversal que unirà Cappont, Copa d'Or i la Bordeta. | LleidaDiari.cat

Lleida tindrà d'aquí a uns mesos una nova connexió transversal a l'LL-11 per a vehicles, vianants i ciclistes que millorarà l'enllaç entre Cappont, Copa d'Or i la Bordeta. La comissió informativa de les polítiques de gestió urbanística i mobilitat de la Paeria ha informat aquest dimecres del projecte, que connectarà els carrers Maria Montesori i Riu Ebre amb una nova cruïlla semafòrica. L'actuació, que té una durada prevista de quatre mesos, l'assumeix íntegrament un promotor privat com a compromís urbanístic i, per tant, no suposarà cap cost a l'Ajuntament de Lleida. Segons el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, «és una actuació molt important per ajudar a reduir els problemes de trànsit a la zona i per millorar la connexió entre barris».

 
 
[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]
 
 
Es tracta d'un projecte que ha de millorar la permeabilitat transversal (nord-oest/sud-est) de l'LL-11, configurat encara com a via ràpida, que d'aquesta manera anirà assumint un caràcter més urbà, millorant la connexió entre Cappont, la zona de Copa d'Or-Parc de l'Aigua i la Bordeta, segons ha explicat Postius. En aquest sentit, ha assenyalat que la zona de Copa d'Or i del Parc de l'Aigua «és una de les principals àrees de creixement urbanístic de la ciutat» i, amb aquesta actuació, fruit de la col·laboració entre el sector públic i privat, «es millorarà la mobilitat de vianants, ciclistes i vehicles», ha destacat.
 
 
Les obres les executa un promotor del sector SUR 5 com a obligació de la llicència per raons de mobilitat, sense cap cost per a la Paeria. La seva execució està condicionada al final de l'estat d'alarma, però la previsió és que el gruix dels treballs, que tenen una durada total prevista de quatre mesos, puguin executar-se aquest estiu, sempre en funció de l'evolució de l'emergència sanitària. Els treballs no comportaran talls importants de trànsit a l'LL-11, només algunes afectacions puntuals als seus carrils quan s'hagin de col·locar els serveis i semàfors corresponents, ha indicat.
 
 

Millora de la mobilitat a peu, en cotxe i bicicleta

La posada en marxa d'aquesta nova connexió transversal ampliarà les ja existents per les avingudes Victoriano Muñoz, Garrigues i de l'Estudi General/Miquel Batllori, reduint la distància entre aquestes dues últimes connexions més cèntriques, que ara és de 450 metres a la meitat, uns 220. La proposta dissenya una cruïlla amb senyalització semafòrica, noves voreres i calçades, que permetran regular tant el pas dels vehicles com dels ciclistes i vianants. L'obra també incorpora el desdoblament del carrer Maria Montesori amb un carril per sentit i la seva connexió amb l'avinguda de les Garrigues. Això permetrà millorar els desplaçaments en aquest sector, reduint el trànsit que ara ha de passar per Miquel Batllori.
 
 
Aquesta nova connexió permetrà implantar un nou pas de vianants que creuarà l'LL-11, connectant Riu Ebre amb Maria Montesori, i un nou pas de ciclistes que connecta els carrils bici de Riu Ebre i avinguda Barcelona amb el sector de Copa dOr. Així es configurarà un eix directe per a vianants i ciclistes des del carrer Cavallers i la passarel·la del Liceu Escolar fins a la zona de Copa d'Or. Pel que fa als vehicles, la nova connexió transversal comportarà una reducció del trànsit per l'avinguda Miquel Batllori i l'avinguda de les Garrigues. En aquest sentit, permetrà que els vehicles que surten de Maria Montesori/President Josep Irla (la zona on hi ha els establiments MediaMarkt, Ibis, McDonald's i Viena, entre altres) puguin connectar amb l'LL-11 en els dos sentits de la marxa. També possibilitarà que els mateixos vehicles enllacin amb avinguda de les Garrigues per Maria Montesori, mantenint també la connexió actual entre l'LL-11 i avinguda de les Garrigues.
 
 
La nova connexió també facilitarà que els vehicles que surtin del carrer Riu Ebre puguin connectar amb l'LL-11, en els dos sentits de la marxa. Tot i això, des de l'LL-11 no es podran fer girs a l'esquerra, però si es podrà aprofitar la semilluna del costat de Maria Montesori per accedir, provinent del sud, cap al carrer Riu Ebre.
Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *