Sense Categoria

Lleida tindrà una escultura de gran format dedicada a les infermeres

Avatar
  • maig 12, 2020
  • 2 min read

Lleida tindrà una escultura de gran format dedicada a les infermeres | LleidaDiari.cat

Lleida comptarà amb una escultura en homenatge a les infermeres, obra de l'artista lleidatana Sara Pons Arnal (Ponsarnal). L'escultura estarà inspirada en Forence Nightingale (1820-1910), considerada precursora de la Infermeria Moderna i creadora del primer model conceptual d'infermeria.

 

Així ho ha anunciat aquest dimarts la presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL), Montserrat Gea, coincidint amb la celebració del 12 de maig, Dia Internacional de la Infermeria. Gea també ha aprofitat per reivindicar «el paper que les infermeres es mereixen en el lideratge de les polítiques de salut, tal com està demostrant el col·lectiu arreu el món en la lluita contra la pandèmia de la Covid-19».

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

El major col·lectiu de professionals de la salut del món

La presidenta del COILL ha destacat que les infermeres són «el major col·lectiu de professionals de la salut del món, en la primera línia en l'atenció i cura dels pacients» i ha ressaltat que compten «amb coneixements pràctics i científics suficients per liderar moltes de les polítiques necessàries pel disseny i implementació de les polítiques de salut», ha dit Gea.

 

Vídeo per commemorar el 12 de maig, Dia Internacional de la Infermeria

Una vintena d'infermeres i infermers de Lleida han participat en el vídeo 'Som infermeres, som poderoses' amb què el COILL ha volgut commemorar el Dia Internacional de la Infermeria, que es commemora el 12 de maig, enguany sota el lema «Una veu per liderar. Portant el món cap a la salut». Professionals de diferents àrees de la infermeria (hospitalària, primària i sociosanitària, entre altres) han volgut sumar-se a la celebració de la diada de la professió en una breu càpsula audiovisual.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *