Lleida es tenyeix de lila per exigir els drets de la dona en el 8M

Pla obert de la pancarta que ha encapçalat la manifestació feminista del 8M a Lleida

Les marxes convocades per Marea Lila i la Coordinadora 8M han aplegat unes 2.500 persones | LleidaDiari.cat

Els carrers de Lleida s'han tornat a tenyir de lila amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Segons la Guàrdia Urbana, unes 2.500 persones han participat en les dues manifestacions que, per segon any consecutiu, s'han celebrat aquest diumenge a la tarda a Lleida, a causa de la falta d'acord entre les entitats convocants.

 

La primera, organitzada per Marea Lila, ha aplegat unes 1.500 persones i ha sortit de la plaça Ricard Vinyes passades les sis de la tarda mentre que a la segona, convocada per la Coordinadora 8M, n'hi han participat un miler i ha començat mitja hora més tard des de la plaça 8 de març.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La manifestació més multitudinària ha estat la que ha convocat Marea Lila

La manifestació més multitudinària ha estat la que ha convocat Marea Lila i a la qual han donat suport els sindicats majoritaris UGT i CCOO i diferents entitats feministes. Segons la Guàrdia Urbana ha aplegat 1.500 persones mentre que l'organització ho ha xifrat en 4.000.

 

Ha començat passades les sis de la tarda a la plaça Ricard Vinyes i ha transcorregut per la rambla d'Aragó, avinguda Catalunya, Blondel i ha finalitzat a la plaça Sant Joan. Allí s'han dut a terme els parlaments, que han anat a càrrec de jugadores de l'AEM Lleida, i també s'ha comptat amb l'actuació musical d'Eva Ruiz, entre altres.

Pla general d'una participant que porta un capgròs reivindicatiu a la manifestació del 8M

Els carrers de Lleida s'han tornat a tenyir de lila en motiu del Dia Internacional de la Dona | LleidaDiari.cat

 

Mitja hora més tard ha començat a caminar la segona manifestació, convocada per la Coordinadora 8M. Ha sortit de la plaça 8 de març i ha fet el mateix recorregut que la primera marxa, amb la diferència que aquesta ha finalitzat davant l'Ajuntament de Lleida, a escassos metres de la plaça Sant Joan. En aquest cas, la manifestació ha aplegat un miler de participants, segons la Guàrdia Urbana. La marxa de Marea Lila ha estat encapçalada amb una pancarta que duia el lema «Juntes i diverses per una vida digna”.

 

L'altra marxa, la de la Coordinadora 8M

En canvi, a la de la Coordinadora 8M s'hi ha vist dues pancartes, una que ha reclamat «fins que valgui la pena viure combatem juntes el patriarcat construïm present feminista» i una altra amb el lema «ens volem vives i lliures». A les dues marxes, que han transcorregut en un ambient festiu i molt reivindicatiu, s'hi han vist desenes de pancartes contra la violència masclista i a favor de la lluita feminista. També s'han sentit crits de «Volem ser lliures i viure sense por», «els carrers seran de les dones», «si ens toquen a una, ens toquen a totes» o «visca visca la lluita feminista», entre altres.

 

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, la capital del Segrià ha organitzat durant tot el mes un seguit d'activitats que la Paeria ha recollit en un programa unitari d'actes. Del 27 de febrer fins al 27 de març, s'han programat 75 actes de 50 entitats, mentre que l'any passat es van portar a terme 59 accions, impulsades per 44 entitats.

Pla obert d'un dels cartells reivindicatius que duia una participant a la manifestació

Segons la Guàrdia Urbana, unes 2.500 persones han participat a les dues manifestacions | LleidaDiari.cat

 

També et pot interessar…