Edició 2021

Lleida té aquest curs escolar 435 professors menys que l’any passat

  • octubre 31, 2012
  • 2 min read
Lleida té aquest curs escolar 435 professors menys que l’any passat
Lleida té aquest curs escolar 435 professors menys que l’any passat

Lleida té aquest curs escolar 435 professors menys que l’any passat| Redacció – Fotografia: UGT Terres de Lleida

 

Les retallades de la Generalitat en el que portem de curs escolar han aportat més precarietat laboral i més empobriment de les famílies, a les quals se’ls ha carregat la supressió de subvencions que hi havia fins al moment, segons ha explicat aquest matí la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT.

El portaveu de la FETE-UGT de Lleida, Javier Giménez, ha denunciat que aquestes polítiques estan provocant situacions greus, com que molts nens es quedin sense llibres de text o que d’altres famílies ja no puguin accedir a les escoles bressol pel seu elevat cost.
 
Així mateix, han informat també que en aquest començament de curs s’han perdut 435 treballadors de l’àmbit d’educació a Lleida (entre docents, personal de menjador). A més a més, el sindicat ha recordat que en l’ensenyament públic hi ha 150 docents menys per atendre 1.500 alumnes més. I han denunciat que la majoria d’aules de 3 anys de les escoles públiques de Lleida ciutat tenen 27 alumnes a l’aula.
 
Pel que fa a la concertada, el portaveu de la FETE-UGT d’aquest sector, Ramon Moreno, ha alertat que l'escola concertada ha perdut 7 grups a la demarcació de Lleida per motius econòmics: “Moltes famílies no poden pagar l'escola concertada i han portat els fills a la pública, que està col·lapsada en molts casos, però el departament tampoc hi actua”. Moreno ha lamentat que els treballadors de la concertada rebin un doble retallada, la del govern autonòmic i també la provocada per la reforma laboral.
 
Per últim, la secretària general de la FETE-UGT de Catalunya, Roser Font, ha explicat que la situació també es especialment greu pels estudiants universitaris, als quals se’ls hi ha augmentat les taxes un 60%. Font ha reivindicat la necessitat que es faci també un referèndum en matèria de polítiques socials, per tal que sigui el poble qui digui cap a quin camí vol anar, si el de les retallades o el de les polítiques socialment justes.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.