Lleida

L’any 2022 Lleida va travessar la barrera dels 200.000 visitants/any

Es consolida com a destinació de turisme familiar i gastronòmic de cap de setmana

Marta Romera
  • gener 17, 2023
  • 4 min read
L’any 2022 Lleida va travessar la barrera dels 200.000 visitants/any

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística, (INE), la ciutat de Lleida es consolida, l’any 2022, com a destinació de turisme familiar i gastronòmic de cap de setmana i també en clau de turisme de negocis. A 31 de novembre, el nivell de les pernoctacions, amb 336.491, continua en ascens, fins i tot respecte al mes anterior, octubre, que se’n va registrar 309.729. A la progressió en positiu s’hi suma també la xifra, a l’alça, d’estada a la ciutat per persona/dia. Després d’anys estancada entre 1,2 i 1,4 dies, l’any 2022 s’ha tancat amb una mitjana d’1’7 dies d’estada per persona a la ciutat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pel que fa a visitants, i segons xifres de l’Institut Nacional d’Estadística, (INE), la ciutat de Lleida acabava el mes de novembre en progressió positiva i es concreta 198.725 visitants, (184.479 a l’octubre), i amb la previsió que l’any 2022, s’hagi travessat la barrera de les 200.000 persones.

 

Amb aquest balanç de dades en positiu, l’ens de promoció turística de l’Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida, participa aquests dies a la Fira Internacional de Turisme, FITUR, a IFEMA, Madrid, on tindrà presència a l’estand de promoció turística de Catalunya.

 

El president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, participarà en l’Assemblea anual de la xarxa Ciudades AVE, signarà un conveni amb RENFE que reverteix en determinats descomptes per a persones que viatgin a Lleida en les diferents convocatòries de turisme MICE, congressos o jornades, i assistirà també a l’acte de lliurament de la certificació com Destinació de Turisme Intel·ligent, (DTI), que rep la ciutat de Lleida, aquest any, per primer cop.

Balanç 2022 del Centre d’Informació Turística de Turisme de Lleida

En un altre ordre, des del Centre d’Informació Turística, de Turisme de Lleida, l’any 2022 deixa un balanç final de 29.129 visitants atesos, la qual cosa suposa un ascens del 21,88% respecte 2021 tot i que encara és una mica inferior a les dades d’abans de la pandèmia (-16,36 %)

 

El perfil de les persones que visiten Lleida i passen pel CIR de Turisme de Lleida, al carrer Major, correspon principalment a parelles i famílies que s’interessen per conèixer la ciutat visitant els principals llocs d’interès i per la gastronomia local. Molts d’aquests visitants pernocten més d’una nit a la ciutat i amb visites a cellers, a comarques dels voltants o trien activitats de natura, Horta i senderisme.

 

Pel que fa a les procedències, destaca el turisme d’arreu de Catalunya, sobretot de Barcelona i rodalies. A nivell estatal, Lleida genera interès especial als visitants de Madrid de la Comunitat Valenciana, País Basc, Aragó i també Andalusia. Els visitants estrangers, que de mica en mica retornen a Lleida, després de la pandèmia, són principalment originaris de França i, en ascens, també del Regne Unit.

El Castell dels Templers de Gardeny tanca l’any 2022 amb 10.449 visitants

El Castell dels Templers de Gardeny, equipament patrimonial que gestiona Turisme de Lleida, també tanca l’any 2022 amb xifres positives, concretament amb la visita de 10.449 persones, la qual cosa representa un increment del 25,5% en relació a l’any 2021. El castell es consolida com a espai patrimonial per a celebrar esdeveniments culturals i socials de petit format i per descobrir en visita guiada o per lliure la història dels Templers de la Comanda de Gardeny.

 Destacar que el 52% dels visitants que rep el Castell dels Templers són de fora de la ciutat de Lleida.

 

Augment del 64% d’assistents a les visites guiades

El 2022, 9.363 persones han gaudit de les diferents visites guiades que han reservat prèviament per grups o col·lectius o de les programades per Turisme de Lleida, els caps de setmana. Aquesta xifra suposa que un increment del 62,13% (3.588 persones) respecte a l’any 2021 i l’estabilització de les xifres prepandèmia.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *