Lleida s’uneix contra el càncer de mama en una nova edició de Mamapop

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

Lleida torna a unir-se contra el càncer de mama en una nova edició del projecte de Mamapop, que aquest dimecres s’ha presentat. El concert es farà el 10 de novembre a l’Auditori Municipal Enric Granados, a les 19.00 i a les 22.00 hores, i girarà entorn a la música pop-rock dels anys 90. Hi haurà 35 professionals sobre l’escenari, que interpretaran una selecció de cançons amb acompanyament de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha posat en relleu aquest projecte d’èxit, que ha aconseguit aplegar institucions, professionals del sector i la societat civil, per lluitar contra el càncer de mama. Ha afegit que és un exemple de ciutadania, de compromís i de cercar la complicitat de tothom.

 

Larrosa ha recordat que el projecte compta amb l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré, l’IRBLleida, que ha estat reconegut amb el Premi Internacional Ciutat de Lleida. Larrosa ha remarcat «el bon rotllo» i la passió que desprèn la iniciativa, que es contagia veient les ganes i com es fan bé les coses. «Gràcies al Mamateam», ha reiterat, per aquesta aliança conjunta. El promotor de Mamapop, Manel Simón, ha explicat l’origen del projecte, que enguany arriba a la cinquena edició, i algunes de les dades aconseguides fins ara. El que es pretén és sensibilitzar la població sobre el tema a través d’una «experiència única», com és «un concert espectacle musical en directe de gran format», ha indicat Simón. Mamapop neix per recaptar fons en pro de la recerca del càncer de mama i ja ha destinat 68.000 euros a l’IRBLleida, gràcies als 6.500 assistents als concerts de les quatre edicions celebrades a Lleida i dues a Andorra.

 

Els diners del Mamapop es destinen a la investigació

Els diners de les entrades i del merchandising van a un projecte de recerca científica de la varietat HER2, que es detecta un 20% dels casos en què es diagnostica la malaltia. Per part de la Diputació, Paco Cerdà, qui també es regidor de la Paeria, ha felicitat els organitzadors per la iniciativa i els ha animat a seguir endavant. A l’acte de presentació també hi ha estat presents la presidenta d’ADIMA, Digna de Torres; el president d’AECC, Eduardo Serrano; la gerent d’IRBLleida, Reyes Gràcia; el director musical del Mamapop, Antoni Tolmos, i el director tècnic, Alfons Pérez. Es faran dos concerts, amb música de Miquel Ríos, Sopa de Cabra, Luz Casal, Mecano, etc. La direcció musical va a càrrec d’A. Tolmos, amb arranjaments de Jaume Olivé i José Ramon Madrid, i la direcció coreogràfica i artística, de Víctor Rodrígo i Nomís Lenam (Manel Simón). Alfons Pérez s’ocupa de la direcció tècnica. Com a novetat, hi haurà 5 cantants que pujaran a escena: Mariona Escoda, Mireia Falcó, Toni Gilabert, Anna Borrego i Maria Arjona.

 

L’Ajuntament de Lleida hi col·labora juntament amb la Diputació de Lleida, AECC, Adima, DracMàgic Events, Tolmusic, l’Escola de Música l’Intèrpret i diverses empreses solidàries i mitjans de comunicació, entre altres. Les entrades del concert, a 20 euros, ja estan a la venda i es poden adquirir, entre altres punts de distribució, al web de mamapop.cat.