Lleida

Les comarques lleidatanes sumen al setembre més de 282 MEUR en exportacions

Les vendes de la demarcació a l'exterior pugen un 3,1% en comparació amb el mateix mes de l'any passat

Marta Romera
  • novembre 17, 2022
  • 2 min read
Les comarques lleidatanes sumen al setembre més de 282 MEUR en exportacions

Les exportacions a Ponent, l’Alt Pirineu i Aran van sumar al setembre 282,6 MEUR, segons les dades del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. La xifra és un 3,1% més que el mateix mes de l’any passat i continua la tendència alcista de les vendes de productes de la demarcació de Lleida a l’exterior tot i que es frena en comparació amb l’agost, quan l’increment va ser de l’11,8%.

 

Entre gener i setembre, les exportacions de la demarcació sumen ja sumen 2.158,5 MEUR, un 15,6% més que el mateix període de l’any passat. Els productes més exportats durant el setembre a Lleida han estat els relacionats amb l’alimentació, les begudes i el tabac, amb 191,8 MEUR (-0,6% menys que a l’agost) i els béns d’equip, amb 24,1 MEUR (un 8,2% més).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Respecte a l’acumulat entre els mesos de gener i setembre d’enguany, l’alimentació, les begudes i el tabac sumen 1.354,3 MEUR en exportacions a la demarcació, i els semielaborats no químics 216,9 MEUR. En el primer cas, és un volum un 13% superior al mateix període de 2021, i en el segon cas, un 41,2% més. A Catalunya, les exportacions han marcat un nou rècord i han crescut un 17,7% ens els primers nou mesos del 2022, fins a 69.584,2 MEUR.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *