Lleida signa un protocol contra les violències sexuals en entorns d’oci

Abans de la Junta local de seguretat de Lleida, celebrada aquest dijous a Lleida, l’alcalde Pueyo i el conseller Elena van signar l’adhesió de la Paeria al protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci, que preveu la coordinació dels diferents cossos policials amb altres actors que tenen incidència directa en l’àmbit de la seguretat i de l’oci.

L’Ajuntament de Lleida facilitarà a les entitats i empreses adherides al conveni símbols distintius com a part de la seva identitat corporativa. També es preveu donar pautes de seguretat als professionals i personal implicat en activitats d’oci i impartir formació sobre violència masclista, violència sexual i continguts protocol·laris. Així mateix, es realitzaran campanyes de sensibilització per identificar i prevenir la violència sexual.

La Paeria ha engegat una campanya per prevenir els abusos sexuals a menors. Sota el lema ‘No és un joc. És abús’, s’hi denuncien accions concretes contra menors per part d’un adult abusador i es demana estar alerta per identificar les situacions d’abús i assenyalar l’agressor.