
La ciutat de Lleida serà del 8 al 10 de juliol seu de la Mobile Week Catalunya 2021. La Mobile Week és una iniciativa de Mobile World Capital que neix amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania un espai de reflexió i participació sobre la transformació digital.
[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]
L'Ajuntament de Lleida és la institució coordinadora i juntament amb l'Escola Politècnica de la Universitat de Lleida, la Cambra de Comerç, el Parc Científic i Tecnològic, l'AETI i i2Cat s'ha programat un seguit d'activitats dirigides a tota la ciutadania, en diferents àmbits d'interès.

Tecnologia, covid-19 i privacitat
Durant aquest any, dels avenços tecnològics, les noves formes de treballar arran la situació pandèmica… han sorgit moltes preguntes com: Quines seran les habilitats digitals més demandades per al futur? Com ha afectat la pandèmia a l’ús que fem de la tecnologia? Sabem utilitzar internet de manera segura?
La Mobile Week 2021, que abarca ciutats de tota Espanya, porta experts que donaran a la ciutadania les claus per a entendre el panorama actual de tres àrees claus: tecnologia i covid, privacitat, i habilitats professionals per al futur. També es veurà de forma pràctica i interactiva com es manifesta aquesta nova realitat tecnològica en el nostre dia a dia i quin paper pot jugar en ella la ciutadania.
Tallers de la Mobile Week 2021
Aquesta edició comptarà amb diferents tallers pràctics i interactius de diferents àmbits d'interès, per a diferents oficis, edats, jornades familiars… una edició molt variada.
Es comptarà amb una jornada sobre l'adquisició i ús de dades 3D en fructicultura de precisió. En aquest taller es descriuran i es mostraran diversos sistemes per a adquirir dades com el fet de poder conèixer la geometria dels arbres, com analitzar de forma exhaustiva les seves dimensions i variabilitat dins de les plantacions, com processar les dades i quines possibles aplicacions podrien tenir en #FructiculturaPrecisio.
També hi haurà una jornada de l'Internet de les coses. La xerrada té la finalitat de veure i entendre què ha canviat en el context interactiu per comprendre el context actual en el món de la IoT (Internet of Things). L'última jornada que es durà a terme serà sobre el 5G; aquesta oferirà una introducció a les noves 5G amb exemples de referència.
D'altra banda hi haurà dos tallers. Un dels tallers serà sobre el teletreball i la ciberseguretat; en aquest taller s'ensenyarà a fer una autoanàlisi per a planificar les necessitats digitals per afrontar el nou escenari del teletreball arran de la covid-19, per afrontar una digitalització necessària pel futur, tenint en compte temes com el teletreball i ciberseguretat. L'altre taller que es durà a terme serà per a la digitalització del comerç de proximitat on es donaran les eines necessàries tecnològiques que poden garantir els factors claus que el petit comerç ha d’implementar per poder competir amb els models de venda online.
També es comptarà amb una ponència sobre identitat i reputació digital, que serà una taula rodona amb interlocutors dels diferents àmbits: mossos d’esquadra, joves, representants d’AMPES, representants del món educatiu. D'altra banda es durà a terme una hackató, proposada per lleidahack, és un esdeveniment on es presenten una sèrie de reptes, en aquest cas estarà enfocat en millorar Lleida.
Finalment hi haurà dues jornades de dies familiars. Un serà la immersió en Entorns Virtuals 3D, i l'altre serà un taller «neuroscalextric». Cal destacar que la inscripció a qualsevol de les activitats és gratuïta.