Lleida comença a repartir els kits per a propietaris de gossos

Ja s’ha iniciat el repartiment als carrers dels 2.000 kits que s’han preparat per a conscienciar els propietaris i propietàries de gossos del barri del Clot de les Granotes de la necessitat de recollir les deposicions dels animals i de fer llençar aigua sobre l’orina, per tal de minvar l’impacte de les miccions sobre el mobiliari públic i les façanes dels edificis.

Es tracta d’una campanya específica adreçada al civisme amb els animals de companyia a la zona 15, al Clot, sorgida de la iniciativa del grup dinamitzador del Consell de Zona i inclosa dins de la campanya global de ciutat «La ciutat neta és cosa de tothom».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Aquests kits estan formats per una ampolla per portar aigua amb la qual diluir l’orina dels gossos per evitar el seu efecte corrosiu, un rotllo de bosses petites per recollir els excrements i un fulletó informatiu. El seu repartiment el fan, per una banda, persones voluntàries del grup dinamitzador, que els reparteixen al carrer i, de l’altra, mitjançant les entitats col·laboradores del barri, per on es poden passar a recollir els kits en els horaris establerts.

 

Els agents cívics també informen dels llocs on es poden recollir, que són els següents:

– Associació Contra el Càncer Lleida 
– Associació Veïnal del Clot i confluències 
– Ateneu Popular de Ponent 
– Associació Reintegra 
– Església Evangèlica de Lleida 
– Escola Sant Josep de Calassanç 
– Escola del Treball 
– Cal Quico agrobotiga 
– Centre Clínic veterinari vetsum+
– Nacho Anadón Veterinaris 

També s’estan col·locant els adhesius amb avisos de conscienciació cívica per a posar-los als portals de les comunitats. Les comunitats de veïns interessades a disposar-ne poden posar-se en contacte amb el departament de Participació, on se’ls facilitaran aquests triangles adhesius perquè puguin col·locar-los.