Lleida rep 16,4 MEUR de fons europeus Next Generation

La vegueria de Lleida ha obtingut, fins ara, 16,4 milions d’euros de fons Next Generation en les convocatòries gestionades des de la Generalitat. En concret, 3,7 milions aniran a parar a ajuntaments; 7,4 milions a 180 empreses lleidatanes; 2,27 milions a centres de recerca i de formació, i 3 milions a persones, la majoria per a projectes relacionats amb la transició energètica, segons ha explicat la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergès. Aquests ajuts europeus se sumen als 32 milions que rebran la vegueria gestionats des del govern espanyol. Bergés, que recentment ha rellevat l’inhabilitat Bernat Solé al capdavant de la Delegació, ha situat la transició rural i feminista com un dels principals reptes del Govern a Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Bergés es fixa com a principals reptes a Ponent de la Delegació del Govern per al 2023 avançar en l’agenda per a la transformació rural, verda i feminista. En l’àmbit rural, ha remarcat que el Govern ja disposa de l’Agenda Rural, que planteja 892 accions. Pel que fa a la transició energètica, ha explicat que el Govern ha desplegat la resolució perquè els consells comarcals puguin disposar de tècnics per definir el Pla territorial d’energies renovables per ubicar aquestes energies «de la manera més respectuosa al territori», i també tenint en compte la veu d’aquest.

 

«Hi ha d’haver parcs grans i parcs petits, buscant un equilibri amb un 70% de producció energètica en parcs grans i el 30% a través de comunitats energètiques locals», ha exposat Bergés durant l’esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació. D’altra banda, la delegada ha explicat que aquesta setmana es convocarà la Taula de la Qualitat de l’Aire de les Garrigues, llargament reclamada des d’aquesta comarca.

 

En l’àmbit de la transformació feminista, la delegada del Govern a Lleida ha valorat la tasca que s’està fent des del Departament d’Igualtat i Feminismes. Així mateix, ha condemnat el darrer crim masclista que va tenir lloc la setmana passada a Lleida.

Pel que fa a infraestructures, Montse Bergés ha destacat la recent posada en servei de la variant de la Granja d’Escarp (Segrià) i ha indicat que la nova variant d’Artesa de Segre (Noguera) s’estrenarà el gener del 2023. També s’ha referit a l’estabilització dels talussos a la C-13, a Camarasa (Noguera).

 

Altrament, la delegada del Govern ha explicat que durant el mes de gener es preveu que es completin els relleus al capdavant dels serveis territorials dels departaments que ocupaven Junts, després de la sortida d’aquesta formació del Govern. Finalment, Montse Bergés també ha volgut valorar la tasca desenvolupada per Bernat Solé al capdavant de la Delegació del Govern a Lleida i ha qualificat d’«injusta» la seva inhabilitació.