Articles

Lleida rep la flama dels Special Olympics en el seu 20è aniversari

  • octubre 9, 2012
  • 3 min read
Lleida rep la flama dels Special Olympics en el seu 20è aniversari
Lleida rep la flama dels Special Olympics en el seu 20è aniversari

Lleida rep la flama dels Special Olympics en el seu 20è aniversari| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida ha rebut amb una gran festa a la plaça de la Paeria l’arribada de la flama dels Special Olympics en l’any que aquests jocs celebren el seu 20è aniversari. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha rebut la torxa a la plaça de la mà dels últims rellevistes, de l’esportista Josep M. Cortí i del medallista olímpic Saul Craviotto.

En aquest escenari, han encès el peveter amb el foc que simbolitza l’ànima dels esportistes. L’alcalde ha afirmat que és una satisfacció per a Lleida rebre la flama i més en l’edició que celebra els 20 anys del jocs, ja que, segons ha dit, vol dir 20 anys d’integració, d’igualtat de drets, de gaudir de l’esport per part de tots els esportistes, independentment de les condicions de cadascú. A més, ha remarcat que són uns jocs que han estat tradicionalment ben acollits a la ciutat i a les nostres terres.
 
Ros ha ressaltat la participació dels 107 esportistes de les Terres de Lleida, que competiran als Special d’enguany, incidint en els valors que trameten amb l’esport, com la convivència, el treball en grup o les relacions humanes, entre altres. 
 
La flama ha sortit de la Seu Vella i ha estat acompanyada de diversos atletes representatius, com Estefania Climent, Eva Ledesma, Joaquim Larroya, Jackson Quiñónez i Craviotto, a més de jugadors de diferents clubs esportius de la ciutat, com l’Associació Lleidatana Handbol, el Lleida Esportiu, l’ICG Software Lleida, Força Lleida i Lleida UA. En aquest itinerari, de 2,6 quilòmetres, s’han fet els deu relleus que portaven un rellevista amb discapacitat i l’esportista que l’acompanyava. Un cop a la plaça de la Paeria, s’han fet els parlaments, fent èmfasi en el canvi de mirada que ha fet la societat en els últims anys i l’increment d’esportistes federats a Catalunya, que ja són més de 4.000.
 
L’actriu Marian Aguilera i Albert Font, dels Special Olympics, han conduit l’acte, que ha omplert la plaça d’il·lusió, fent al·lusió als missatges que s’han repartit entre el públic per donar suport als atletes. El president dels Special Olympics a Catalunya, Josep Pijuan, ha agraït l’acollida que sempre reben a Lleida. De la mateixa manera, l’alcalde ha donat les gràcies als organitzadors i les empreses col·laboradores que ho fan possible, amb Banc Sabadell i McDonald’s com a patrocinadors principals. Diversos regidors de l’Ajuntament han assistit a l’acte i han desitjat sort als esportistes, que competiran de l’11 al 14 d’octubre a Vilanova i la Geltrú.
 
En total, s’hi desenvoluparan nou disciplines esportives: atletisme, bàsquet, handbol, tennis, vela, petanca, futbol sala, gimnàstica esportiva i hoquei interior. Uns 1.100 esportistes hi prendran part, majoritàriament de Catalunya però també d’11 comunitats autònomes i de diferents països convidats.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.