Lleida

La demarcació de Lleida registra 8 accidents laborals mortals des de principi d’any

La UGT advoca per la figura del delegat territorial de prevenció per minimitzar la sinistralitat a la feina

Marta Romera
  • setembre 22, 2022
  • 2 min read
La demarcació de Lleida registra 8 accidents laborals mortals des de principi d’any

La demarcació de Lleida ha registrat vuit accidents laborals mortals en el primer semestre d’enguany, respecte als quatre del mateix període del 2021. A més, s’han comptabilitzat catorze accidents molt greus durant els cinc primers mesos de l’any. La majoria s’han donat a la indústria i la construcció, segons la UGT-Terres de Lleida.

El sindicat s’ha concentrat aquest dimecres davant de la Delegació del Govern a Lleida i ha ofert una jornada formativa sobre sinistralitat laboral per minimitzar aquesta «xacra» i «evitar la mort de més persones al lloc de treball». La UGT advoca per crear la figura del delegat territorial de prevenció a la demarcació, que vagi més enllà de l’empresa i que no depengui del nombre de persones que hi treballen.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La demarcació de Lleida compta amb moltes empreses petites, que per llei no han de tenir un responsable de prevenció, segons ha assenyalat Isabel Rodríguez, secretària d’Acció Sindical i Formació de la UGT-Terres de Lleida. És per això, que des del sindicat aposten per implantar aquesta figura, perquè «pugui visitar les empreses petites i inclús autònoms, fer-los formació i assessorar-los en matèria de sinistralitat laboral», ha apuntat durant la concentració celebrada davant de la Delegació del Govern a Lleida. «Estem segurs que reduiríem molts els índexs de mortalitat a la demarcació», ha afirmat Rodríguez.

L’objectiu de la reivindicació

El secretari general de la UGT-Terres de Lleida José Luis Aguilá, ha explicat que l’objectiu de la reivindicació d’aquest dimecres -tal com el sindicat ha traslladat al delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé- és que la llei reconegui aquesta figura i que les empreses que no estan obligades a tenir un responsable de prevenció, «el puguin tenir ara amb la creació de la figura del delegat territorial de prevenció». Abans de la concentració, delegats del sindicat han participat en una formació sobre prevenció per conèixer de primera mà com minimitzar els índexs de sinistralitat a les seves respectives empreses, ja que Lleida és la demarcació catalana que té els índexs més alts.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *