Societat

Bones notícies: Lleida registra una lleu baixada de preus

Marta Romera
  • octubre 14, 2022
  • 2 min read
Bones notícies: Lleida registra una lleu baixada de preus

L’Índex de Preus del Consum (IPC) interanual a les comarques de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran del mes de setembre ha baixat 2,2 punts en comparació amb el registrat a l’agost. Això no obstant, la xifra es manté per sobre dels dos dígits amb 10 punts, segons ha informat aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Tot i que s’han registrat descensos en tots els àmbits, la davallada més important ha estat en el de l’habitatge, l’aigua, l’electricitat, el gas i altres combustibles, on s’ha passat dels 31,3 punts de l’agost als 20,4 al setembre. Li segueixen el del vestit i el calçat, amb un descens de 2,8 punts; les begudes alcohòliques i el tabac, amb 1,7 punts; el transport, amb 1,4 punts; i l’oci i cultura, amb 1,2 punts menys.

Al conjunt de Catalunya, l’IPC s’ha moderat fins al 8,5% interanual al setembre, amb una baixada d’1,7 punts respecte al mes d’agost. D’aquesta manera, l’indicador encadena dos mesos consecutius de baixades. Al conjunt de l’Estat la inflació ha baixat fins als 8,9 punts, més d’un punt i mig respecte a l’agost, quan se situava en els 10,5 punts.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *