Lleida reclama que es restableixi la gratuïtat dels 15 primers minuts al pàrquing de l’Estació Lleida-Pirineus

Lleida reclama que es restableixi la gratuïtat dels 15 primers minuts al pàrquing de l’Estació Lleida-Pirineus| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida (Arxiu)

 

L’alcalde accidental, Rafael Peris, ha reclamat a l’empresa concessionària del pàrquing subterrani de l’estació Lleida-Pirineus que restableixi de manera urgent la gratuïtat dels quinze primers minuts d’estacionament. 

En una carta tramesa aquest divendres, Peris recorda que la mesura la van acordar, abans d’obrir l’aparcament, l’alcalde de Lleida, el secretari d’Estat d’Infraestructures i el president d’Adif. Així mateix, subratlla que aquest sistema permet ordenar millor el trànsit i no encareix el bitllet de tren amb despeses addicionals. L’Ajuntament ha tramès també còpia de la carta al secretari d’Estat d’Infraestructures i al president d’Adif.
 
Fa dos anys que es va començar a aplicar aquesta mesura com a instrument de regulació viària, ja que evita que els cotxes aparquin de forma incorrecta en l’espai destinat a taxis i autobusos. L’alcalde accidental remarca que, per a la mobilitat de la zona i per a la seguretat del trànsit, és important mantenir aquesta iniciativa i, apel·la, per tant, a la responsabilitat social corporativa de l’empresa concessionària per restituir aquest servei a la ciutat i als usuaris del ferrocarril a Lleida.