Edició 2021

Lleida realitzarà una consulta popular sobre el futur de Catalunya

  • octubre 5, 2012
  • 4 min read
Lleida realitzarà una consulta popular sobre el futur de Catalunya
Lleida realitzarà una consulta popular sobre el futur de Catalunya

Lleida realitzarà una consulta popular sobre el futur de Catalunya| Redacció – Fotografia: CiU Ajuntament de Lleida

 

L’Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest matí la moció del Grup Municipal de CiU de suport al Parlament en el procés de transició nacional. La moció ha comptat amb el vot favorable del grup socialista, mentre que el Partit Popular hi ha votat en contra.

La resolució del Parlament de Catalunya del passat 27 de setembre, a la què ha donat suport el consistori lleidatà, defensa el dret de decidir del poble català i insta al govern a impulsar una consulta, prioritàriament, en la pròxima legislatura.
 
El cap de l’Oposició i líder de CiU a la Paeria, Joan Ramon Zaballos, ha agraït al PSC el recolzament a la moció, com a mostra de que “alguna cosa han canviat les massives manifestacions de la passada Diada, després que els socialistes lleidatans sempre s’haguessin oposat a aquest tipus d’iniciatives al Ple”.
 
“Lleida, aprovant avui aquesta moció, està al costat del Parlament de Catalunya, ajudant a liderar aquest procés històric, radicalment democràtic i pacífic, no mancat de grans dificultats, però ple d’il·lusió i esforç col·lectiu de tot un poble que vol millorar el seu futur en benefici de tota la ciutadania”, ha afegit Zaballos.
 
Temes aprovats al Ple
En el ple de l’Ajuntament d’avui també s’ha aprovat inicialment l’Ordenança reguladora dels establiments de pública concurrència de Lleida, que permetrà enfortir la normativa pel que fa a sorolls, fum o molèsties al veïnat. L’actual ordenança és de l’any 2005 i calia actualitzar-la per adaptar-la a les noves lleis tant de la Generalitat, estatals com europees.
 
El document també recull la prohibició que les terrasses estiguin obertes més enllà de les dotze de la nit en dies laborables i a la una en caps de setmana, per minimitzar el soroll el carrer, exceptuant places, llocs per a vianants i avingudes. La nova ordenança posa condicions més estrictes per l’obertura de centres de culte, recollint el que dictamina la Llei de cultes de la Generalitat del 2009, que diu que en compliment de la Directiva de Serveis, els condicionants urbanístics que regula l’Ordenança, i que són d’obligat compliment, es justifiquen en raons imperioses d’interès general, així per motius d’ordre públic i de manteniment de la seguretat en les persones i béns, per la salubritat, per facilitar l’accessibilitat i la protecció acústica.
 
Mocions
En l’apartat de mocions, el ple de l’ajuntament de Lleida ha tirat endavant una moció a favor de destinar l’import de la paga extra de Nadal dels càrrecs electes de l’Ajuntament de Lleida al Pla Local de Formació, Ocupació i Emprenedoria Juvenil, impulsat per la Paeria per millorar l’ocupabilitat. En la mateixa línia de promoció de l’ocupació s’ha aprovat una moció “a favor de mesures per a promoure l’ocupació estable i la requalificació professional per a les persones desocupades i per ampliar la cobertura del programa PREPARA”. En aquest cas, l’Ajuntament de Lleida demana al govern de l’estat que amplii la cobertura de l’esmentat programa, i al govern de la Generalitat, que emprengui mesures urgents per combatre l’atur juvenil i resolgui urgentment les convocatòries pendents adreçades als ajuntaments i entitats per donar suport a les persones aturades..
 
En matèria de finances, avui s’ha donat llum verda a la moció que demana incloure el deute dels Ajuntaments en el Fons de Liquiditat, on es demana a la Generalitat que “actuï amb lleialtat institucional cap als ajuntaments i negocïi amb l’Estat destinar una part dels recursos de Liquiditat per pagar deutes, concerts i convenis de la Generalitat amb els ajuntaments”.
 
La promoció del Pirineu també ha estat motiu d’atenció en el ple d’avui, on s’ha aprovat una moció a favor del Pirineu i el Turisme sostenible, on es demana a la Generalitat que desenvolupi polítiques actives de creació, promoció i dinamització econòmica al voltant dels sectors productius dels Pirineus i l’Aran. Finalment, també s’ha donat suport a la moció que reclamava continuar l’arrenjament de carrers de la Urbanització de Vila Montcada.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.